Efeler’e bağlı Yılmazköy’de saat 13:00 sıralarında bir jeotermal firmasına ait kuyuda sıcak su patlaması meydana geldi. Alanda 20-30 metre yukarıya 160 derece sıcaklığında su fışkırmaya başladı. Ortaya çıkan görüntüler kamuoyu tarafından ve çevreciler tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkinin odağındaki firma KİPAŞ Holding'ten yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yayınlandı. Vana arızası nedeniyle patlamanın meydana geldiği belirtilen açıklamada, "Kuyumuzun tüm yasal izinleri mevcuttur, patlama olayı kontrol altına alınmıştır" açıklaması yapıldı.

KİPAŞ Holding tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"01.05.2020 tarihinde, firmamıza ait Aydın İli, Efeler İlçesi, Yılmazköy Mahallesi sahası içerisinde bulunan AY-17 adlı kuyumuzda bugüne kadar hiç karşılaşılmayan basıncı ayarlayan vana da arıza olmuştur.
Söz konusu Jeotermal Kuyumuzun tüm yasal izinleri mevcuttur. Bahse konu kuyumuz 29 Nisan 2020 de saat 14.30’ da başlattığımız periyodik bakım işlemi sırasında 01.05.2020 saat 12.00 de bugüne kadar hiç karşılaşılmayan basıncı ayarlayan vana da arıza meydana gelmiştir. Teknik ekibimizin özverili çalışması neticesinde kuyu aynı gün saat 17:05'te kontrol altına alınmıştır"

SICAK SU PATLAMA ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLA: