İncirliova'da Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gaziler Onuruna “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan 15 Gazi onuruna düzenlenen “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”ne Kaymakam Ediz Sürücü, Aydın 2. İdare Mahkemesi Başkanı Tuğba Sürücü, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Germencik İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Kurt, İlçe Müftüsü Kazım Aşlık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Bilkay Çetinkaya, İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Feride Hülya Erginer, Efeler Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Dilara Büyüközer ile Kıbrıs Gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Ediz Sürücü yaptığı açıklamada; “Şanlı Gazilerimiz, çok değerli aileleri hepinize hoş geldiniz diyorum. Burada 15 gazimize madalya tevcih edeceğiz. Sizlerin de bildiği gibi gazilik hem dinimizde hem örfümüzde övülmüş bir müessese. Bunun temelinde de milletimizin kahramanlık hisleri yatıyor. Milletimiz tarih boyunca Anadolu'ya ayak bastığı bin yıldan beri Milletini ayakta tutmak Vatanına sahip çıkmak için ve bu Anadolu topraklarını ebedi yurt yapmak için her türlü mücadeleyi veriyor. Gerek tarihsel süreç içerisinde gerekse Cumhuriyet kurulduğundan beri bu topraklara biz kanımızı, canımızı feda ederek sahip çıkıyoruz.

Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Kıbrıs'tan terörle mücadeleye, 15 Temmuz'a kadar verilen Şehit ve Gazilerin huzur, mutluluk ve özgürlüğün bedelini ödediler. Şehit olanlara Allah rahmet eylesin, Gazi olanlara şifalar ihsan eylesin. Biz bundan gurur duyuyoruz, sizleri de burada görmekten çok mutluyuz.Sizler milletimizin gurur abidesisiniz Şanlı Gazilerimiz olarak bu milletin yazmış olduğu destanlara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni bağımsızlığına kavuşturarak ayrı bir sayfa eklediniz. Bundan 45 yıl önce bu Milletimiz, Devletimiz bu harekâtı yaparken, oradaki zulüm altındaki kardeşlerimizi bu esaretten kurtarmak ve başı dik yaşamalarını temin etmek için o topraklara gitti. Sizlerde bu mücadelede her türlü varlığınızı ortaya koyarak gazilik rütbesini aldınız.

Devletimiz geçmişte sizlere madalyalar takdim etti buna ilaveten bugün de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti'nin ayrıca sizlere vermiş olduğu değeri ifade etmek üzere bizlerden takdim etmemizi uygun gördüğü madalyaları sizlere bugün vereceğiz. Bu madalyalar siz yaşadığınız müddetçe sevgili gazilerimiz, hayatta olmadığı müddetçe de aileleriniz, çocuklarınız, torunlarınız tarafından birer kahramanlık abidesi ve vatan uğruna yapılan fedakârlığın göstergesi olarak daima gururla taşınacak. Çünkü bu miras çok önemli bir miras. Bu kahramanlık ruhunu, fedakârlık ruhunu çocuklarımıza torunlarımıza çok çok iyi anlatmalıyız ki bu Vatanın ne fedakârlıklar uğrunda ayakta durabildiğini tarihe ne mal olduğunu iyice öğrensinler. Önemli olan burada yeni nesillerimizin, çocuklarımızın, evlatlarımızın bu değerin farkında olması ve bu madalyaları gördükçe de sizleri daima hatırlaması.” dedi.

Kaymakam Ediz Sürücü tarafından Gazilerimize Madalya ve Beratları tevcih edildi. Gaziler için düzenlenen yemek sonrasında İlçe Müftümüz Kazım Aşlık dua etti.

Kaymakam Ediz Sürücü ve protokol üyeleri, Gaziler ve aileleri ile birlikte "Madalya ve Berat Tevcih Töreni" ve yemek programının ardından İncirliova'da bu hafta ziyarete açılan Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisini ziyaret ettiler.