Çine'de eşini bıçaklayarak öldüren tutuklu sanığa 20 yıl hapis cezası verildi. 

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Hüsameddin Yavaş, taraf avukatları, sanık ve maktulün yakınları katıldı. 

Duruşmada tanık olarak dinlenen maktul Nergiz Yavaş'ın yakını E.E., sanık ve maktulün evine sık sık gelip gittiğini söyledi. 

Olaydan yaklaşık 3 ay önce maktulün yanına geldiğini dile getiren E.E., "Benim yanımda eşinden boşanmak istediğini, anlaşamadıklarını fakat eşinin bunu kabul etmediğini söyledi. Boşanmak istediğini söyleyince de eşi onu öldüreceğini söylemiş. Aralarında bir tartışmaya şahit olmadım. H.Ç. ile Nergiz çocukluk arkadaşıydı." dedi. 

Tanık beyanlarının yalan olduğunu öne süren sanık ise "Ben seni öldüreceğim demedim. Ayrıca tanıkların dediği gibi H.Ç. ile Nergiz çocuklu arkadaşı olsaydı, telefonuna H.Ç.'yi 'Berna' olarak kaydeder miydi?" diye konuştu.

Sanık ve tanıkların dinlenmesinin ardından mütalaasını açıklayan iddia makamı, sanığın 'eşi haksız tahrik altında kasten öldürmek' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, "haksız tahrik" indirimi uygulayarak sanığa 20 yıl hapis cezası verdi. 

- Olay

Yeniköy Mahallesi'nde 19 Mayıs'ta Hüsameddin Yavaş (51), tartıştığı eşi Nergiz Yavaş'ı (43) bıçaklayarak öldürmüş, daha sonra olay yerinden ayrıldığı aracıyla Çine Emniyet Müdürlüğüne yakın bir mevkide geçirdiği kazada yaralanmıştı. Yavaş, tedavisinin ardından tutuklanmıştı.