İYİ Parti’nin kuruluşunun 2’nci yıldönümü Aydın İl Başkanlığınca partililer tarafından kutlandı. İYİ Parti’nin kuruluşunun 2’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “17 yıllık AK Parti iktidarı yoruldu. Önümüze gelecek ilk sandıkta İYİ Parti hedefine ulaşacaktır" dedi.

İYİ Parti’nin 31 Mart Yerel seçimlerindeki kazanımlarını anlatan Sarı, “Aydın’da Millet İttifakı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 10 ilçenin belediye başkanlığını kazandık. Bunların içinde Nazilli ve İncirliova gibi iki büyük ilçenin, 12 kişilik Büyükşehir Belediye Meclis Grubu’nun ve ilçelerdeki toplam 3 belediye meclis üyesinin, İYİ Parti’nin mensubu olmaları bizim için çok değerli bir kazanımdı” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Efeler İlçe Başkanı Fatih Arslan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 
"17 yıllık AK Parti iktidarı yoruldu. Ülkemizin, bu yorgun iktidarla çağı yakalama imkânı kalmamıştır. Bunun için İYİ Parti, aziz milletimizin karşısına iktidar alternatifi olarak çıkmıştır. Hakkâri’den Edirne’ye milletimizin partimize teveccühü her gün daha da artmakta ve İYİ Parti, adım adım iktidar hedefine yürümektedir. Önümüze gelecek ilk sandıkta, milletimizin desteği ile İYİ Parti, bu hedefine ulaşacaktır. İYİ Parti, milletin umududur. İYİ Parti, güçlü ve mutlu Türkiye’nin teminatıdır.”
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarı, kongrede il başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, “İlçelerimiz bittikten sonra da il kongremizi yapacağız. Bu takvim, Şubat-Haziran ayları arasında tamamlanmış olacak. İlçe kongrelerimizi yaptıktan sonra adaylık noktasında kesin bir kanaate varmış olacağız. Şu anda görevimize devam ediyoruz. Niyetimiz, o dönemde de görevimize devam etmek yönünde. Ama dediğim gibi ilçe kongrelerinden sonra vakit kazanmış olacağız” dedi.
KORAY AYDIN, AYDIN'A GELİYOR
"16 Kasım’da İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın katılımlarıyla, partiye yeni katılan üyelere rozet takacağız. 1 Eylül’den itibaren bu kampanyayı başlattık. Ekim sonu itibarıyla baktığımız zaman bin civarında yeni üyemiz var. Bunlarla ilgili katılım törenimiz olacak” dedi.
Kayyum talebiyle açılan davalara ilişkin soruyu yanıtlayan Sarı, "Aydın İl Teşkilatımız ile Efeler, Söke ilçemizle ilgili kayyum talepleri vardı. İncirliova ve Çine’yle ilgili kayyum talepleri geri çekildi. Diğer iki ilçemiz ve il teşkilatımızla ilgili kayyum talebi, mahkeme sürecinde devam ediyor. Hukukun vereceği kararı bekliyoruz. Biz normalde Eylül ayının başında Genel İdare Kurulu olarak, olağan kongre dönemini genel merkezimiz başlattı. Buna rağmen olağanüstü kongre için kayyum talebiyle ortaya çıkan arkadaşlar, şu anda bu taleplerini yerine gelmiş olsa bile Genel Merkez’in Şubat ayında başlattığı tarihe yetişmesi zor gözüküyor. Mahkemenin karar verme süreci 4-5 aya tekabül ediyor. Zaten o tarihte biz kongrelerimizi yapmış olacağız.”dedi.

Toplantıya, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Efeler İlçe Başkanı Fatih Arslan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.