Aydınlı fotoğrafçı ve yönetmen Serkan Gökçe öncülüğünde kurulan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptıkları yardımlarla bilinen ‘Hızır Dostları’ adlı grup, bu kez koronavirüs salgını nedeniyle dışarı çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ile bu süreçte işten çıkarılan kişiler için harekete geçti.

Aydın’da yardımsever insanları bir araya getirerek oluşturduğu ‘Hızır Dostları’ adlı grupla tanınan fotoğrafçı ve yönetmen Serkan Gökçe, önemli bir çağrıda bulundu. İhtiyaç sahibi 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ile koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalanlara, hiçbir ücret talep etmeden yardım eden Hızır Dostları grubunun kurucusu Gökçe, daha fazla kişiye ulaşmak istediklerini belirterek Aydınlılara seslendi.

“BİZE ULAŞSINLAR”

Devletin bu süreçte herkese yetişebilmek adına büyük çaba sarf ettiğini ve yükünü hafifletmek adına böyle bir çağrıda bulunduklarını ifade eden Serkan Gökçe, “Hızır Dostları olarak kendimiz ulaşabildiğimiz herkese yardım etmeye çalıştık. Bu süreçte devletimizin bir nebze yükünü alabilmek amacıyla hayırseverler olarak 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunanlar ile işten çıkarılan vatandaşlara,  ücretsiz olarak destek olmaya, eksiklerini gidermeye çalıştık. Ancak henüz bilmediğimiz ihtiyaç sahibi çok sayıda kişi var. Bu kişiler bize ulaşırsa, daha fazla insana yardım eli uzatmaktan mutluluk duyarız” dedi.

GENÇLERE DE SESLENDİ

Salgın sürecinde çok sayıda gencin de yaşlılara yardım etmeye çalıştığını ve bunun birlik beraberliği güçlendirdiğini söyleyen Gökçe, “Yaşlılarımızın birçoğu telefon kullanmayı bilmiyor, ya da telefonu yok. Bu nedenle gençlere de sesleniyoruz. Çevresinde ihtiyaç sahibi olan tanıdığınız varsa sosyal medya aracılığıyla kendi hesabımdan ya da ‘Hızır Dostları’ grubundan bize mesaj atarak bildirebilirsiniz” diye konuştu.

“PARASI OLMADIĞI İÇİN DESTEK İSTEMEYEN ÇOK”

Devlet eliyle ihtiyaçları karşılamak için kurulan ekiplerin canla başla mücadele ettiğini ancak birçok yaşlının parası olmadığı için bu ekipleri aramadığını dile getiren Gökçe, “Bu nedenle biz ihtiyaçları da kendi cebimizden ödemeye karar verdik. Maddi durumu yetersiz kimseler gönül rahatlığıyla bize ulaşabilirler. Hem bu kişilere zorlu süreçte destek olmak hem de devletin yükünü hafifletmek için her türlü yardıma hazırız”  ifadelerini kullandı.

Gökçe, bu süreçte işsiz kalan kişilerin de kendilerine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.