Efeler Hacı Celal Oto Ortaokulu, yarıyıl tatilinde idareci, öğretmen ve velilerin öncülüğünde örnek bir etkinlik düzenledi. Bu kapsamda topladıkları turunçları reçel haline getirerek satışa sunan okul, elde ettiği geliri eğitim alanında kullanacak.

Efeler’de bulunan Hacı Celal Oto Ortaokulu, yarıyıl tatilinde örnek bir projeye imza attı. Okulun bulunduğu Adnan Menderes Mahallesi’ndeki turunç ağaçlarından meyveleri toplayan idareci, öğretmen ve veliler, öğrencilerle birlikte reçel yaptı. Dalından toplanarak yapılan reçellerden elde edilecek gelirin ise eğitim faaliyetlerinde kullanılacağı belirtildi.

İki gün süren etkinlik sonucunda amaçlarına ulaştıklarını dile getiren Okul Aile  Birliği üyeleri, "Adnan Menderes Mahallesinde bulunan turunç ağaçlarındaki meyvelerden dalından toplanarak yapılan reçelden elde edilecek gelir ,öğrencilerin eğitim faaliyetlerinde kullanılacaktır. Geleneksel yöntemlerle yaptığımız bu organik ürüne yapım aşamasında bile  talep yoğun oldu. Birlik üyeleri olarak okulumuz adına fedakarlık yapmanın huzurunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Okul Aile Birliği Başkanı Fikriye Uğraş ise "Arkadaşlarımızla hemen fikir alışverişinde bulunarak faaliyetin planlamasını ve görev paylaşımını yaptık. Turunçların toplanmasından reçel yapımına ve nihayet kavanozlara doldurulmasına kadar tüm işlemleri iki gün boyunca büyük bir zevkle yaptık. Hacı Celal Oto Ortaokulu ailesi olarak oldukça verimli bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Çalışmalara katılım sağlayan velilerimiz ile çocuklarına, emeğini esirgemeyen idarecilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim" diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.                    

Başkan Yardımcısı Fermin Aras da, "Çocuklarımızın el becerisi kazanmaları ve geliştirmeleri, tatillerini bilgisayar başında geçirmek yerine böyle bir etkinliğe katılarak okul yararına faaliyette bulunarak değerlendirmeleri açısından çalışma fırsatı bulmuşlardır. Aynı zamanda yere dökülerek  heba olan turunçların faydalı bir ürün haline getirilme aşamalarını öğrenmeleri ve çalışmalarda görev almanın zevkini tatmaları, eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere kazanç sağlanan çalışmaya katkıda bulunma bilinci ve sevincini yaşamaları, anneleri ile ortaklaşa faaliyette bulunma fırsatı yakalamaları açısından da son derece yararlı bir çalışma oldu. Bence bu tür çalışmalarda tekrar bir araya gelelim" diye konuştu.

HABER: Merve Eriş