Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 yılı sonundan itibaren besilik büyükbaş hayvan ithalatını sonlandıracağını açıkladı. Karar üreticiler tarafından memnuniyetle karşılanırken Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Güngör, “Olumlu bir gelişme. Mümkünse ithalatı hemen kapatmalılar” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl gerçekleştirilecek besilik büyükbaş hayvan ithalatını 2019'a göre yarı yarıya azaltacağını, 2021 yılı sonundan itibaren ise sonlandıracağını açıkladı. Alınan karar, tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da sevinçle karşılandı.

İthalatın sonlandırılmasının yerli üretici açısından olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Güngör, “Çok memnumuz karardan. Keşke bu yıl da ithalatı tamamen bitirseler. Türkiye’deki tüm üreticiyi olumlu etkileyecek bir gelişme. Keşke o ithalatlar hiç yapılmamış olsaydı. Mümkünse ithalatı hemen kapatmalılar. Kendi üreticimizi desteklememiz gerekiyor. Piyasanın canlanması lazım” dedi.