Üç çocuğunu evde yalnız bıraktığı iddiasıyla gündeme gelen, olayın ardından iki çocuğu sosyal hizmetler tarafından devlet korumasına alınan Fatma Ecevet, hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Çocuklarıyla ilgilenmemek gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Ecevet, yetkililere seslendi. 
(İSMAİL ÖRS)- Olay,  2 Eylül Çarşamba günü Efeler'e bağlı  Köprülü Veysipaşa Mahallesi 1612 Sokak'ta meydana gelmişti.  Üç çocuk, bir evde ağlarken duyulmuş polis ekipleri çocukların ailesine ulaşmaya çalışmıştı. Bir süre sonra eve gelen anne Fatma Ecevet, başka bir ev aramak için çocuklarını bırakıp gittiğini öne sürmüştü. Olayın ardından Aydın Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çocuklardan ikisi devlet korumasına alındı. 
Çocuklarını geri isteyen Anne Fatma Ecevet, “Çocuklarımla ilgilenmediğim iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Sadece bir saat evden çıktım ve geri döndüm. Ben çocuklarıma bakabilecek güçteyim” dedi. 
6 aylık kızı Karin’in doğumuna 2 hafta kala eşinin kendisini terk ettiğini iddia eden Ecevet, “Eşim bizi terk ettikten sonra 5 çocuğumla birlikte çok zor günler yaşadık. Eşimin ailesi tarafından fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm. Şiddet, dayanılmaz hale gelince evden taşınmak zorunda kaldım ve olayın yaşandığı diğer eve taşındım” diye konuştu. 
“YENİ EV ARAMAK İÇİN BİR SAAT DIŞARI ÇIKTIM”
Yeni bir ev bulmak amacıyla evden ayrıldığını söyleyen Ecevet, “Komşularımın, çocuklarımı saatlerce yalnız bıraktığım iddiası gerçeği yansıtmıyor. Sadece bir saat evden çıktım ve geri döndüm. Geldiğimde polislerin yanında çocuklarımı görünce çok telaşlandım. Bu olaydan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuklarımla ilgilenmediğim gerekçesiyle 1 buçuk yaşındaki kızım Karen ve 6 aylık kızım Karin’e el koydu” ifadelerini kullandı. 
“HAYATIMI ÇOCUKLARIMA ADADIM”
Çocuklarına tek başına bakmaya çalıştığını belirten anne Ecevet, “Hayatımı çocuklarıma adamış durumdayım. Onlar için yaşıyor ve çalışıyorum. Onlarla ilgilenmeyen ve bizi tek başımıza bırakan eşimdir. Ben çocuklarıma bakabilecek güçteyim ve onları çok seviyorum. Çocuklarımın anne ilgisi ve sevgisine ihtiyacı var. İlgili bakanlığın, çocuklarımı geri vermesini istiyorum” şeklinde konuştu.