Dünyayı etkisi altına alan korona virüsle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Alınan tedbirlere uyarsak, evde kalma süresini 3 hafta ile sınırlı tutabiliriz" dedi. 

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Biz önce insan diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu tür hastalıklar, birçok insanın farkında olmadan virüse bulaşması ve başkalarına bulaştırmasıyla yayılıyor. Bu hastalıktan en iyi korunma yolu, virüsün bulaşmasını engellemıektir.

Hiç kimse bencilliği ya da özensizliği nedeniyle toplum sağlığını tehlikeye atma hakkına sahip değildir.

Türkiye’deki tedbirler, salgın riski ortadan kalkıncaya kadar uygulanacaktır.
Alınan tedbirlere uyarsak, evde kalma süresini 3 hafta ile sınırlı tutabiliriz.

Uzmanlar covid-19 ile mücadelenin en güzel yolunun temizlik olduğunda hem fikirler. Temizliğin imandan geldiği öğüdüne göre, günde 5 defa elini yüzünü yıkamak hem islami olarak hem de tıbbi olarak temizliğin ana göstergesidir.

Salgın tehlikesi tamamen ortadan kalkana kadar, sevgimizi yüreğimizle göstermekle, dilimizle ifade etmekte devam edeceğiz."

76 YAŞ ÜSTÜNÜN MAAŞI EVDE ÖDENECEK

Alınan önlemlere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Kamu bankalarımız, 76 yaşın üstündeki yaşlıların maaşlarını evde ödeyecek.
Huzur evlerindeki doktor sayısını artıracağız.
Acil hasta olmayanların, hastane yerine aile sağlığı merkezlerini tercih etmesi gerekiyor. Hastanede virüs bulaşma ihtimali daha yüksek olabilir.
Hastalık belirtileri gösterenlerin, paniğe kapılmadan Sağlık Bakanlığına ait ALO 184 hattını aramasını istiyoruz" dedi.