Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı" kapsamında, destek kazanan ilk 10 firma açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ilk 10 firma arasında, Aydın’dan Polat Makine da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MESS Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'ne katıldı.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan firmaları açıklayan Erdoğan, Aydın’da faaliyet yürüten Polat Makina’nın da ilk 10’da yer aldığını söyledi.

Polat Makine, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı" kapsamında superkritik akışkan ekstraksiyon ve santrifüj sistemleri üretimi ile Türkiye`de desteklenen ilk 10 proje arasında yer aldı.

İlk 10 firma ve üretimlerine ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Polat Makina, superkritik akışkan ekstraksiyon ve santrifüj sistemlerinin seri üretimini gerçekleştiriyor. Böylelikle teknolojik oolarak dışa bağımlı olduğumuz bu sistemler, yerli ve milli oluyor” dedi.