Efeler’de aynı gün birden fazla pazar kurulmasını para kazanamadıkları gerekçesiyle istemeyen esnaf, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile görüştü. Görüşme sonucunda pazar yerleri yeniden elden geçirildi. Buna göre, Salı günleri Kurtuluş (Eski Otogar), Çarşamba günleri Efekent Kapalı Pazar yeri (Girne), Perşembe günleri Ata (Ege Caddesi), Cuma günleri Fatih Kapalı Pazar yeri, Cumartesi Soğukkuyu, Pazar günleri ise Efekent Kapalı Pazar yeri (Girne) kurulacak.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; Aydın Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Kamil Tavil ve oda üyelerini Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırladı.

Pandemi süreci sebebiyle Pazar yerlerinde yaşanılan anlaşmazlıkların giderilmesi için gerçekleşen toplantıda, pazar açılacak yerleri ve günlerini Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Kamil Tavil ve oda üyeleri yeniden belirledi.

“BENİM TELEFONUM 7/24 AÇIK”

Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Atay, şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde maalesef pazaryerleriyle ilgili bazı sorunlar var. Pandemi süreci son bulmadan da pazaryerlerinin eskisi gibi olma şansı yok. Bizim görevimiz esnaflarımız ve vatandaşlarımız bu süreci en az zararla atlatmasını sağlamaktır. Bu dönemde hepimiz fedakârlık yapmak zorunda kaldık. Sizler, belediye personelleri, sağlık çalışanları, emniyet güçleri bu dönemde çok büyük fedakârlık yapıyor. Pandemi sürecinden dolayı eski otogar alanını, insanlarımızın sağlığı düşünerek pazar alanı yaptık. Nevzat Biçer Parkı yanındaki otopark alanını pazaryeri olarak halkımızın hizmetine sunduk. Bu zamana kadar sizlerin isteklerine hiçbir zaman hayır cevabı vermedik. Benim telefonum 7/24 açık. muhatap bulamıyoruz diye serzenişte bulunmuşsunuz. Bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Ortada bir sorun varsa bu sorunu hep birlikte çözeceğiz.”

“PANDEMİ SÜRECİ SON BULDUĞUNDA PAZARYERLERİMİZ İPTAL OLACAK MI?”

Aydın Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş’ın ‘Pandemi süreci son bulduğunda pazaryerlerimiz iptal olacak mı ?’ sorusuna Atay, şöyle yanıt verdi:

“Hayır öyle bir şey söz konusu değil kulaktan dolma şeylerle değil direk birinci ağız olarak ben karşınızdayım ve böyle bir şey olmayacağını size söylüyorum. Şuan ki durum Pandemi sürecinden kaynaklı ve pandemi sürecini atlattığımız takdirde herşeyin düzelecek, herşey eskisinden daha güzel olacak. Şu süreçte maalesef Salı günleri Zafer Mahallesi’nde kurulan pazarımızı tekrardan açmamız mümkün değil. Pandemi süreci sebebiyle yayımlanan genelgede Pazar yerlerinin tek girişi ve tek çıkışı olacağı söyleniyor. Zafer Mahallesi’nde Sokak aralarında kurulan pazaryerinde yaklaşık 47 giriş var. Zafer Mahallesi’nde bulunan eski Minübüs garajı alanında en kısa sürede Otopark ve Çarşı projemizin temelini atacağız. Otopark alanı modern ve çağa uygun hale getirilerek Salı günleri pazarımız orada açılacak. Geçici süre ile Pazar yeri olarak kullandığımız Belediye hizmet binamızın karşı tarafında bulunan eski otogar alanında da zemin düzenlemesi bugünden itibaren yapılmaya başlanacak.”

YENİ DÜZEN

Yapılan toplantıdan memnun ayrılan oda başkanları ve oda üyeleri Başkan Atay ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Toplantı sonunda Salı Pazarı’nın Kurtuluş Mahallesi eski otogar alanında, Çarşamba ve Pazar Pazarı’nın Efekent Kapalı Pazar Yeri’nde, Perşembe Pazarı’nın Ata Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde, Cuma Pazarı’nın Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde, Cumartesi Pazarı’nın ise Orta Mahalle Soğukkuyu mevkiinde kurulmasına karar verildi.