Efeler Belediye Meclisinde eski otogar alanında yapılacak projenin finansmanı konuşuldu. AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Eser, projenin yap-işlet-devret yöntemiyle yapılmasını önerdi. Başkan Fatih Atay, “Ben bu yöntemi doğru bulmuyorum. Halkımı neden çok borç altına sokayım?” yanıtını verdi.

Efeler Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı 1’inci oturumu koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Meclis üyeleri maske takıp sosyal mesafeyi korurken toplantı, basın mensupları için canlı yayınlandı.

Meclis toplantısında 24 madde görüşülüp komisyonlara havale edilirken, ilçede alkollü mekan alanlarının genişletilmesi ve eski otogar alanına yapılacak projenin finansmanı konusunda tartışmalar yaşandı.

ALKOLLÜ ALAN TARTIŞMASI

Kardeşköy, Mimar Sinan, Girne ve Ilıcabaşı mahallelerindeki alkollü mekanlara ilave yapılması gündemine ilişkin konuşan AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Eser, “Bakıyoruz ki Efeler Belediyesi içinde toplantılarda alkollü mekan alanlarının genişletilmesiyle ilgili çalışmalar var. Özellikle üniversite gençlerinin yürüme alanları içinde. Aydın kamuoyu vicdanında rahatsızlık söz konusu. Kimsenin özel hayatına karışmıyoruz ama alkolün gençler tarafından bu kadar kolay ulaşılabilmesi, bunun alt yapısının hazırlanması noktasında kolaycı davranışlarınızın rahatsız ettiğini, meclis üyesi arkadaşlarımızın da daha sorumlu davranması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Eser’e yanıt veren Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, “Bunun sizin görüşünüz olduğu kanaatindeyim. Bu yerlerin hepsi 5 yıldızlı otelin altında marka şehir olmak konusunda Efeler ilçemize modern tesis kazandırmak için yatırım yapan arkadaşlarımızın yerleri. İnanın ki, bu yerlerin yapılması ilçemize marka değer katacak. Bu eleştirileri kabul etmiyorum. Dünyanın her yerinde içmek isteyen içer, istemeyen içmez. Kimse kimseyi de rahatsız etmez. Yasakçı bir kültür anlayışı içerisindesiniz. Bakın, Türkiye’de en çok alkol tüketilen illerde meyhane yok. İnsanlar çok büyük yatırımlar yapıyor buraya. Burası turistik bir kent. Yılda 10 milyon araba geçiyor. Gelen turiste alkol yok demek kötü bir puan demektir. Özgürce herkes istediği kadar içebilir” ifadelerini kullandı.

ESKİ OTOGAR ALANINA YAPILACAK PROJE

Eski Otogar alanına yapılacak projeye ilişkin konuşan AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Eser, gelişmelerden haberdar edilmediklerini savunarak, konuyu basından takip ettiklerini söyledi.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, “Belediyeye gelip de projeleri görmek isteyen oldu mu? İsteyene vermeme gibi bir durumumuz oldu mu?” diye sordu.

İsmail Hakkı Eser, projenin yap-işlet devret modeli ile yapılmasını önerdi.

Bu yöntemin daha fazla para harcanmasına neden olacağını vurgulayan Başkan Atay, “O da bir yöntem ancak halkıma zararlı olduğu için yapmak istemiyorum. Bunu içime sindiremiyorum. Yapan firma kar etmek isteyecek. Bu, halktan çıkacak paranın azami yükselmesi demek. Ama ben gücümüz kadar yapalım, halka hizmet edelim istiyorum. Ben seçimlerde bir maydanoz parasına otopark yapacağım dedim. Bunun için çırpınıyorum. Yap- İşlet- Devret olarak otopark yapacak çok insan bulurum. Ama bunu doğru bulmuyorum. Halkımı neden çok borç altına sokayım?” sözleriyle yanıt verdi.