AK Parti Kurucu İl Başkanı ve önceki dönem milletvekillerinden Ahmet Rıza Acar, DEVA Partisi'e geçeceğine yönelik imalarda bulunulan AK Parti'nin önemli isimlerinden Mehmet Erdem'e destek verdi. Acar yaptığı açıklamada, "Birisi, senin için velev ki ima ile de olsa yer değiştireceğini işaret etmeye kalkışsa bile, buna inanacak bir Aydınlının olmayacağını benim bildiğim kadar sen de biliyorsun" dedi.

Acar’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Erdem; 21 Eylül 2001 tarihinde Sayın Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kurucu İl Başkanlığı Mazbatasını Ankara’da tarafıma verirken yanımda sende vardın ve görev belgesini beraberce almıştık. Bunun anlamı, 21 Eylül 2001 tarihinde Sayın Genel Başkan ve Ak Parti ile bir nevi sözleşme yaptık. İyi günde, kötü günde bir olacağız, diri olacağız hep beraber Partimizi yukarılara taşıyacağız, yükseklerde tutacağızdır. Bu konuda bugüne kadar hep beraber başarılı olduk. O gün çok sayıda insanın ortalarda görünmemeye çalıştığı ve korktuğu, çekindiği, basında koca koca puntolarla ‘MUHTAR BİLE OLAMAZ’ manşetlerinin atıldığı, Genel Başkan, Milletvekili ve Başbakan yapmamak için çeşitli dalaverenin çevrildiği, türlü hilelerin yapıldığı, derin devletin tüm organları ile her türlü baskıları yaptığı, üstü örtülü tehditkar ifadelere maruz kaldığımız bir zamanda hiç çekinmeden, kimseden korkmadan, hiçbir beklenti hesabı yapmadan beraberce sadece elimizi değil tüm vücudumuzu taşın altına koyarak, her türlü maddi ve manevi zorluğu aşarak AK Parti’yi Aydın ve tüm ilçelerinde en güzel ve en kaliteli bir şekilde, başta Allah’ın yardımı ve davet ettiklerimizin teveccüh göstermeleri ve aramıza katılmaları ile kurduk. Bu meşakkatli ve zorlu geçen günleri ben unutmadım.

Ben senin de unutmadığını biliyorum. Yola çıkarken Ak Parti’nin davasının derinliğini, anlamını ve Türkiye için gelecek tasarımlarını, programının neler içerdiğini çok iyi biliyor ve inanıyorduk. Dolayısı ile Ak Parti’de kurucu ikinci isim sendin. Beş yıl İl Başkanlığı ve on yıla yakın Millet Vekilliği görevi üstlendin. Birisinin, senin için velev ki ima ile de olsa yer değiştireceğini işaret etmeye kalkışsa bile, buna inanacak bir Aydınlının olmayacağını benim bildiğim kadar sen de biliyorsun. Siyasette buna benzer ve daha beter oyunlar her zaman olabilir. Bizler için bu oyunlar tutmayacağı gibi, bir  şey de ifade etmez. Gönlünü ferah tut. Daha uzun yıllar Ak Parti bu büyük, aziz ve necip millete hizmete devam edecektir inşallah. Bu yerli ve milli olmayan yapay partilerin hiç biri, Allah’ın izni ile, AK Parti’nin, onun liderinin ve Milletimizin defalarca tasvibinden geçmiş olan  ‘CUMHUR İTTİFAKININ’ önünü kesemez. Selam ve dua ile.”