Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapatılan camilerde 29 Mayıs Cuma günü, aylar sonra ilk kez toplu namaz kılınacak. Camilerin uygun olmadığı bazı ilçe ve mahallelerde Cuma Namazı okul bahçelerinde eda edilecek. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Mayıs Cuma günü için belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alındı. Kararın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülüğü, Aydın’ın 17 ilçesinde mahalleler dahil Cuma Namazı kılınacak ve kılınmayacak camilerin isimlerini açıkladı. Sosyal mesafe önlemi nedeniyle bahçesi olmayan camilerin yerine Müftülükçe belirlenen okulların bahçelerinde Cuma Namazı kılanabilecek. 

Aydın'da namazın okul bahçesinde kılınacağı mahallelerden biri de Koçarlı'ya bağlı Bıyıklı Mahallesi.  Alınacak önlemlerle ilgili açıklama yapan ve cami cemaatine çağrıda bulunan Mahalle Muhtarı Mustafa Turgan, "Koronavirüs tedbiri kapsamında bu hafta Cuma Namazı sosyal mesafe kuralları ve gerekli tedbirler alınarak kılınacak. Ancak, mahallemizdeki camimizin bahçesi namaz kılmaya uygun değil. Bu nedenle okul bahçesinde Cuma Namazı eda edilecek. Büyükşehir Belediyesi ekipleri alanı dezenfekte edecek. Ayrıca, vatandaşlarımızın evlerinde abdest alıp seccadelerini yanlarında getirmesi gerekiyor. 20 yaş altı çocuk ve gençlerimiz ile 65 yaş üstü vatandaşlarımız bu namazlara katılamayacak" dedi.