Çine Çayı Islah çalışmasının sürdüğü Çöğürlük Mahallesi’nde, çiftçilerin Çine Çayı kenarındaki artezyenlerini kaldırması istendi. Yüzlerce dönüm arazinin ekili olduğu ve su yatağı bulma konusunda sıkıntı yaşayan çiftçiler, zor günler yaşıyor.

2021 yılında tamamlanması ve toplam maliyeti 81.5 milyon lirayı bulması beklenen Çine Çayı Islahı projesi hızla sürerken, Çöğürlük Mahallesi sınırlarındaki çalışmalarda artezyen sıkıntısı gündeme geldi.
Islah çalışmasını yürüten yüklenici firma, Çöğürlük Ovasında arazisi bulunan ve Çine Çayı kenarındaki artezyenlerle sulama yapan çiftçilere, artezyenlerini kaldırması konusunda uyarıda bulundu.
Çiftçilere Ramazan Bayramına kadar süre verilirken, bayram tatilinden sonra ıslah çalışmalarının başlayacağı bildirildi.
“EKİLİ ARAZİYİ NASIL SULAYACAĞIZ?”
Kısa süre önce arazilerini eken ve ürünlerin yeni yeni yer yüzüne çıktığı arazilerin sahiplerini, önümüzdeki günlerde yaşanacak sulama sıkıntısı kara kara düşündürmeye başladı.
Islah çalışmasına engel olmak istemediklerini, en kısa sürede gereken işlemi yapacaklarını bildiren köylüler, “Biz devletin yaptığı çalışmaya karşı değiliz. En kısa sürede elbette ki artezyenlerimizi taşıyacağız. Ancak şu anda arazilerimiz ekili. Ekili arazide sondaj çalışması yaparsak ürünlerimiz telef olur. Ayrıca Çine Çayı kıyısından başka yerde yapılan sondaj çalışması sonuç vermiyor. Biz ürünlerimizi sondaj yaparken ezersek ya da sulayamazsak, hasat zamanı ne yapacağız?” dedi.
“EKİM YAPMADAN ÖNCE UYARI YAPILMALIYDI!”
Köylülerin imza toplayarak Devlet Su İşleri’ne dilekçe verdiğini belirten Çöğürlük Mahallesi Muhtarı Hayrettin Eriş, “Köylülerimiz şu anda sıkıntı yaşıyor. Sondaj çalışması yapmak kolay ancak zamanlama uygun değil. Birkaç hafta sonra sulama yapmaya başlanacak. Arazilerimizdeki ürünler yer yüzüne çıkmaya başladı. Çiftçilerimiz zor durumda” dedi.
Devlet Su İşleri yetkilileri ise çiftçilere bildirimde bulunarak yeni sondaj yapıp artezyen çakmaları için yeterli süre tanındığını, projenin aksama yaşanmadan devam etmesi için Ramazan Bayramı tatilinden sonra çalışmalara başlanması gerektiğini belirtti.