Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediyeye ait arazilerde aromatik bitki üretimine başlayacaklarını açıkladı.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Koronavirüs sürecinde tarımsal üretimin öneminin daha çok gün yüzüne çıktığını belirten Enver Salih Dinçer, ilçede aromatik bitki üretimine başlayacaklarını açıkladı.

Dinçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünya aslında son on yıldır büyük badireler atlatıyor, insan eliyle doğanın ve dünyanın çeşitli nedenlerle yok edilmesi, bu yok edilme öyle boyutlara geldi ki son nokta 6 aydır yaşadığımız koronavirüsü tüm insanlığı etkisiyle esir aldı. Bu noktada en çok şu etkisini yaşadı tüm dünya, önce sağlık alanında sonrada gıda alanında sınıfta kaldı. İnsanlar yaşamak için önce sağlık sektörüne sarıldı, sonra da gıda ve tarım sektörüne sarıldı. Bütün sanayileşmiş toplumlar bundan sonra tarıma dayalı ekonomik modeli kavramayı benimsemeye mecbur kalmıştır. Tarımsal üretim bundan sonra daha büyük öneme sahip olmuştur. Bugünden itibaren programlı bir şekilde tarımsal üretimi desteklemek zorundayız. Ülke olarak aslında dünyada verimli toprakları olan ender ülkelerden birisiyiz. Geçmişte kendi kendine yetebilen tarımsal üretime sahiptik, bu üretim modeline tekrar geçmek zorundayız. Ülkemizde yerel yönetimler tarımsal üretime dayalı ekonomik modele geçişte önemli roller üstlenmelidir. Bölgesinde yaşayan üreticinin sorunlarını en iyi şekilde çözebilecek kabiliyete sahiptir.”

“ÜRETİCİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELERLE DESTEK OLUYORUZ”

İlçede tarım üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dinçer, “Çine Belediyesi olarak bizler de bu sorumlulukla çiftçimizin ve üreticimizin önünü açacak projelerle destek olmaya çalışıyoruz, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.  Bölgemizdeki zeytin üreticisine destek amaçlı Çine Topçam Madran zeytinyağı fabrikamızda zeytin üreticimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu hizmeti yerine getirirken tüketiciye de hizmet etmiş oluyoruz. Önümüzdeki günlerde belediyemize ait arazilerde aromatik bitki üretimine de başlayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız bu sektörden para kazanmak değil, projeyi uygularken eksikleri hataları görerek bertaraf etmek. Üreticimize rol model olmak yaptığımız çalışmalarda üreticimizin önünü açmak yol göstermek. Tarım emekçilerimizin alın terinin hakkını alabilmelerine kılavuzluk yapmak onların hak ettiği değeri almalarına yardımcı olmak. Bu alanda da çalışmalarımız devam edecek, bu duygu ve düşüncelerle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyorum” diye konuştu.