Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir hakkında ‘devlet büyüklerine hakaret’ iddiasıyla soruşturma başladı.

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen CHP Aydın İl Kongresi’nde, kadınlara yönelik şiddet ve tacize dikkat çekmek amacıyla danslı bir protesto olan ‘Las Tesis’i  partililer ile beraber söyleyen CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir hakkında ‘devlet büyüklerine hakaret’ iddiasıyla soruşturma başladı.

Bugün Avukatı Evrim Karakoz ile ifade vermeye giden CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir'in kendisine yapılan suçlamaları reddettiği ve gösterdikleri tepkinin kadınlara karşı işlenen suçlara karşı dikkat çekmek ve duruş göstermek adına uluslararası bir protestonun parçası olduğunu söylediği öğrenildi.

Başkan Özdemir hakkında başlatılan soruşturma gerekçe olan sözler şöyle:

Tecavüzcüm sensin, öldüren sensin, polisler, hakimler, devlet ve Başkan! Direnen kadınlar dünyada ve her yerde, asla yalnız yürümeyeceksin, ataerkil bir yargıç, kadın olmak suçumuz, kestiğiniz cezamız, seyrettiğiniz şiddet, suç bende değil her yerdeysem, ne giydiysem, suç bende değil.

LAS TESİS NEDİR?

Las Tesis, Şili’de ortaya çıkan danslı bir protestodur. Las Tesis olarak anılan bu danslı protesto, tüm dünyadaki kadın cinayetlerinde farkındalık yaratma amacıyla gerçekleştiriliyor. Şili’de ortaya çıkan bu dans, farklı ülkelerde de gerçekleştiriliyor.

TBMM’DE DE YAPILMIŞTI

 ‘Las Tesis’ protestosu geçen yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de CHP’li vekiller tarafından gerçekleştirilmiş, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, “Böyle bir şey olabilir mi? Şili’de polis 2 kadını öldürdü, eylem onun için çıktı. Fakat bu Türkiye’de polise, hâkime, devlete, Başkan’a ‘tecavüzcü’ ve ‘öldüren’ demeyi gerektirmiyor. Eğer dansla olacaksa hepimiz dans edelim ayrıca en çok dansı Latin Amerika yapıyor, ne durumda olduğunu biliyoruz” diyerek tepki göstermişti.