İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in 16-19 Haziran tarihleri arasında Aydın’da kuvvetli yağışlar nedeniyle zarar gören tarım arazileri ile bazı ilçelerin afet bölgesi ilan edilmesi önerisine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yazılı cevap verdi. Verilen cevapta, "Mağduriyet yaşanan meskun mahallerde yapısal hasar oluşmaması nedeniyle hasar tespit çalışmaları yapılmamıştır” denildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in 16-19 Haziran tarihleri arasında Aydın’da kuvvetli yağışlar nedeniyle zarar gören tarım arazileri ile bazı ilçelerin afet bölgesi ilan edilmesi önerisine yazılı cevap verdi. 

“BAKANLIĞIMIZA KONU İNTİKAL ETMEDİ” 

Kurum yazılı cevap metninde, “Aydın ilinde 16,17,18 ve 19 Haziran tarihlerinde yaşanan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına tarım arazilerinde maddi zararlara sebebiyet verdiğinden, İncirliova, Koçarlı, Efeler, Nazilli, Acarlar ve Umurlu yerleşim yerlerindeki binalarda, herhangi bir yapısal zarar oluşmadığından, ilçe belediyeleri ve AFAD Müdürlüğü tarafından Bakanlığımıza herhangi bir konu intikal etmemiştir. Dolayısıyla, mağduriyet yaşanan meskun mahallerde yapısal hasar oluşmaması nedeniyle hasar tespit çalışmaları yapılmamıştır” ifadelerine yer verdi.