Aydın Barosu Başkanlığı için adaylığını açıklayan ve seçim çalışmasını sürdüren Rabia Altuntaş Çiftçi, kendisi hakkında iftira atıldığını belirterek, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. "Bu iftiralar çaresizliğin göstergesidir" diyen Çiftçi, "Meslektaşları kutuplaştırmayın, yersiz gerginlikler yaratmayın", dedi. 

Aydın Barosu'nun Ekim ayında düzenlenecek olan Olağan Genel Kurulu ile ilgili adayların seçim çalışması sürüyor. Aydın Barosu Başkanlığına adaylığını açıklayan Rabia Altuntaş Çiftçi, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. 3 dönemdir Aydın Baro Başkanlığı görevini yürüten Gökhan Bozkurt'a karşı adaylığını açıklayan Çiftçi, kendisi hakkında iftira atıldığını belirterek, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Aydın Baro Başkanlığına adaylığım ile ilgili çıkarılan belli bir siyasi görüş veya Türkiye Barolar Birliği Başkanının olduğu yönündeki karalama ve iftiraya yönelik gerçek dışı beyanlar, çaresizliğin göstergesidir. Tamamen bu yola kendi hür irademle çıktığımı belirtir; Bu mesnetsiz iddiaların gerçek olmadığını somut olarak ortaya çıkaracak ayrıntılı açıklamayı yakında yapacağım. Meslektaşları kutuplaştırmayın, yersiz gerginlikler yaratmayın. Lütfen yarım kalan projelerinizi ve neler yapmak istediğinizi anlatın. Demokratik, adil bir seçim olsun ve bu sürecin sonunda kazanan Aydın Barosu ve meslektaşlarımız olsun".