ÖZEL HABER- (Merve Eriş)- Şehirlerarası otobüs şoförüyken geçirdiği kazada yolcularının hayatını kurtarabilmek için iki bacağını kaybeden Ramazan Aslan (43), tekrar yürüyebileceği günlerin hayalini kuruyor. Doktorların tavsiye ettiği 82 bin liralık protez bacağı alabilmek amacıyla su satarak para biriktirmeye çalışan Aslan, yetkilerden yardım bekliyor.

Efeler’de yaşayan 43 yaşındaki Ramazan Aslan, 2007-2008 yılları arasında şehirlerarası otobüs şoförü olarak çalışıyordu. Şoförlüğünü yaptığı otobüs, Sivas-Aydın seferi sırasında kış ayında yolda kaydı. Aracına zincir takmaya çalışırken otobüsün hareket ettiğini gören Aslan, bacaklarını kullanarak otobüsü durdurmayı başardı. Büyük bir felaket önlenirken araçtaki 10’u çocuk 50 kişi ölümden döndü.

Kazada, altı saat boyunca otobüsün altında kurtarılmayı bekleyen Aslan, iki bacağını kaybetti. Aslan, çok sayıda insanı ölmekten kurtardı ancak hayatı bir daha asla eskisi gibi olmadı.         

PROTEZ BACAK İÇİN 82 BİN LİRA GEREKİYOR

Talihsiz olayın ardından malulen emekli olan Aslan’a bir kez protez bacak tedavisi uygulandı ancak vücudu uyum sağlamadı. Doktorlar, Aslan’ın yürümesini sağlayacak protez bacağın 82 bin lira olduğunu söyledi.

Bu miktarı karşılayacak gücünün olmadığını söyleyen Aslan, parayı biriktirebilmek için Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda su satmaya başladı ama yine de 82 bin lirayı toplayamadı.

“BİRİKTİRMEYE ÇALIŞIYORUM AMA…”

Tekrar yürüyebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e ve ilgili kurumlara çağrıda bulunan Aslan, “Durumumu gerekli yerlere anlattım ama malulen emekli olduğum için yardım edemeyeceklerini söylediler. Bana doktorun tavsiye ettiği protez 82 bin lira. Benim bunu karşılama gibi bir durumum asla söz konusu değil. Ben su satarak bu parayı biriktirmeye çalışıyorum ama mümkün olmuyor. Malulen emeklilikten aldığım para ile geçimimi anca karşılayabiliyorum” dedi.

“TEK İSTEĞİM YÜRÜYEBİLMEK”

Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımızdan, ilgili kurumlardan tek istediğim, bu protezi almamı sağlayarak beni ayağa kaldırmaları. Tekerlekli sandalye üzerinde engeli olmayan biri bir gün boyunca otursa ne demek olduğunu çok iyi anlar. Sadece ayağa kalkıp yürüyebilmek istiyorum. Ben onun için burada su satıyorum. Yetkililerden bana yardım eli uzatmalarını bekliyorum.”