Aydınlı Başkanlar Avrupa Parlamentosu (AP) toplantısında Türkiye ve Türk Bayrağına karşı propaganda yapan vekili sert bir dille eleştirdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan sosyal medyadan yayınladıkları mesajla Yunan vekilin Türk Bayrağı'nı yırtması olayına tepki gösterdiler. 

AP Parlamentosu'nda Türk bayrağını yırtma küstahlığını gösteren Yunan vekil Lagos'a bir tepki de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan geldi. Çerçioğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda Şanlı Türk Bayrağımıza yönelik ırkçı, faşist ve provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum.” dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bağımsızlığın simgesi olan Şanlı Bayrağımıza, Yunan milletvekili tarafından Avrupa Parlamentosu'nda yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyor; kendisine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözünü hatırlatıyorum".

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, provakatör vekile ders niteliğinde cevap verdi. Günel açıklamasında, "Ulu Önderimiz Atatürk, Yunan Kralı’nın bayrağı çiğneyerek saraya girmesi karşısında “Yunan Kralı hatas etmiş. Çünkü, bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam.” diyerek yerden Yunan bayrağını kaldırtmıştı. Yunan Milletvekili Loannis Lagos’u tarihten ders almaya davet ediyor, şanlı Türk Bayrağına ve temsil ettiği değerlere hakaret eden milletvekilini kınıyorum".

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Avrupa Parlamentosu (AP) toplantısında Türkiye ve Türk Bayrağına karşı propaganda yapan vekili sert bir dille eleştirdi. Kaya yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlamentosu genel kurul toplantısında şanlı bayrağımıza karşı saygısızlık yapan kendini bilmez, hadsiz, ırkçı Yunan milletvekilinin bu hareketini şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şanlı bayrağımız ve vatanımız için Aydın'ın Efeleri olarak Yunan vekile atalarını İzmir'den Ege'nin serin sularına döktüğümüzü hatırlatmak isterim. Haddinizi bilin. Rengini aziz şehitlerimizin kutsal kanından alan şanlı ay yıldızlı bayrağımıza uzanan her el mutlaka kırılır." ifadelerini kullandı. 

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Irkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos, Türk Bayrağını yırtarak haddini aşmıştır. Şanlı Bayrağımıza el uzatmak kimsenin haddine değildir. Küstahça uzanan o ellerin nasıl kırıldığı şanlı tarihimizde mevcuttur"

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "AP Genel Kurulunda Türk bayrağımızı saygısızca yırtan Yunanistan milletvekili atalarından gereken dersi almamış olacakki böyle bir haddizlik yaparak bizlerin can damarına basmıştır.Uğruna binlerce canlar verdiğimiz ,Türkü,Kürdü,Lazı,Çerkezi,Alevisi tek yürekte milyonlar olup birleştiğimiz, azim ve inançla savaştığımız,altında yaşamaktan onur ve gurur duyduğumuz bağımsızlığımızın sembolü Türk Bayrağımızı yırtmak hiç kimsenin haddine değildir.Yunanistanın saygı yoksunu milletvekili Türk bayrağımızı yırtarak geçmişin kinini,öfkesini ve hala daha içlerinde var olan acısını bizlere göstermektedir.Bu ülke Kuvai Milliye ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele haddini bilmiştir,geldikleri gibi geri göndermiştir. Hükümetimiz biran önce gerekeni yapmalı, siyasi ve hukuken tüm işlemleri başlatmalıdır"