Türkiye’nin en kalabalık 20. Kenti olarak bilinen Aydın, turistik seçenekleri dolayısıyla özellikle yazın, emlak konut pazarında hareketlenme olan bir bölgedir. Yaz aylarında Aydın kiralık daire ya da Aydın günlük kiralık daire seçenekleri sıklıkla araştırılmaktadır. Aydın ilinin toplam 17 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler ve bölgeler arasında Aydın turistik bölgelerde ev satın almak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen bölgelerden bazıları Kuşadası, Altınkum, Didim, Miletos, Karasu, Söke, Nazilli, Kök, Efeler, Girne, Germencik olarak sıralanabilir. Bu bölgeler içerisinde pek çok antik kent, müze, plaj ve eğlence merkezi bulunmaktadır. Bu alanların tamamında özellikle yaz aylarında çok sayıda satılık ev ilanları, kiralık ev alternatifleri bulunmaktadır. 

ARADIĞIN DAİREYİ BUL! TR-FLATFY.COM

AYDIN'DA EN ÇOK SATILIK DAİRE ARANAN BÖLGELER

Turistik bir bölgede Aydın satılık daire satın almak isteyenler ve bunun için Aydın satılık ev fiyatları 2020 seçeneklerini inceleyenler sıklıkla bu bölgelerdeki villaları ya da geniş yapılı konutları tercih etmektedirler. Konut metrekare fiyatları ortalama olarak 2.189 olan Aydın ilinde, turistik bölgelerde bu ortalamada ciddi bir artış görülmektedir. Ev sahibi olan bireyler için konutlarının amortisman süresi 13 yıl olarak belirlenmiştir. 13 yıl, diğer pek çok kente kıyasla mükemmel bir amortisman süresidir. Turistik bölgelerde kiraların yüksek olması sebebi ile kira katsayısında bu tür bir değişiklik olmuştur. Flatfy satılık ev arama sitesinin verilerine göre son dönemlerde en çok tercih edilen satılık daire lokasyonları:

AYDIN-EFELER:

Aydın genelinde 100 metrekare için ortalama 218.944 TL olan satılık daire fiyatları, Efeler bölgesinde de ortalamadan çok da sapmayan bir grafik yaratmaktadır. Bölgede teraslı, geniş, yaklaşık 5+1 odalı daireler 450 bin TL değerindedir. Bölgede daha küçük olan daireler ise 160 bin TL’ye kadar inebilmektedir. 1+1 odalı konutlar 150 ile 200 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Bölgede lüks daireler, apartman daireleri ve villalar sıklıkla tercih edilmektedir.

AYDIN-DİDİM:

Eski ismi Yenihisar olan bu bölge, Aydın’ın en popüler turistik ilçelerinden biridir. Bölgede kira gelirleri de oldukça yüksektir. Didim bölgesindeki satılık daire seçenekleri, Efeler bölgesinden daha lüks özelliklere sahiptir ve daha pahalıdır. Didim’de lüks bir havuzlu site içerisinde bir konuta sahip olmak istiyorsanız, 3+1 odalı bir daire için yaklaşık olarak 500 – 600 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekebilir. Eğer bu tür lüks bir daire yerine Didim’in merkezi bir noktasında yer alan bir apartman dairesini tercih ederseniz, yine 3+1 odalı bir dairenin fiyatı 400 bin TL’ye kadar gerileyecektir. Denize yakın, lüks bir apartman dairesi için 1+1 oda fiyatı 220 bin TL, 2+1 oda fiyatı ise 250 ile 300 yüz bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

AYDIN-SÖKE:

Aydın’ın yüzölçümü bakımından oldukça geniş bir ilçesi olan Söke, yüksek oranlı bir nüfusa da sahiptir. Aydın Söke satılık daire seçenekleri havuzlu lüks site içi apartman daireleri ile popüler hale gelmiştir. Söke’de 3+1 odalı konutlar yaklaşık olarak 300 bin TL karşılığında satın alınabiliyor. 2+1 odalı konutlar için ise fiyat ortalaması 250 bin TL’ye kadar düşüş gösterebilmektedir. 

AYDIN-KUŞADASI:

Aydın ilinin en popüler turistik ilçesi olan Kuşadası, çok sayıda yaz temalı konutlar ile donatılmıştır. Aydın Kuşadası satılık daire seçenekleri manzaralı apartman daireleri, villalar, lüks daireler ve konaklardan oluşmaktadır. Bölgede satılık daire seçeneklerinin diğerlerinden daha yüksek fiyatlara sahip olduğunu söylemek mümkün olacaktır. 

Kuşadası’nda 1+1 odalı satılık daire seçenekleri havuzlu ve güvenlikli bir site içerisinde ise 200 ile 250 bin TL arasında değişebilmektedir. Genel olarak bölgede daha geniş konutların bulunduğunu söylemek mümkün. Bölgede 2+1 odalı konutlar ise 230 bin TL civarında bulunmaktadır. Kuşadası’nda 3+1 odalı geniş daireleri tercih etmek isteyenler ise ortalama 450 bin TL’yi gözden çıkarmalıdır. Bu seçenekler arasında dublex ve triplex daireler de bulunmaktadır. Kira gelirleri oldukça yüksek olan Kuşadası bölgesinde yatırımcı koyduğu parayı hızlı bir şekilde amorti ettirebilmektedir. Aydın satılık ev fiyatları 2020 yılında yüzde 2 oranında önceki aya göre artış göstermiştir. 

EFELER-GİRNE MAHALLESİ

Satılık daire arama sitesi Flatfy üzerinden arama yaparak Girne’deki en lüks daireleri de inceleyebilirsiniz. Girne, merkezi bir lokasyonda bulunan Girne bölgesi son derece işlek bir alandır. Buradaki satılık daire seçenekleri turistik değer bakımından diğerlerinden daha düşük bir orana sahiptir. Efeler Girne Mahallesi satılık daire seçenekleri eşyalı, eşyasız, havuzlu site içerisinde, villa, apartman dairesi olarak çeşitlenebilmektedir. 

Bölgede 3+1 odalı konutlar eğer lüks kategorisinde ise 600 bin TL’ye kadar çıkabilmekte, standart iseler yaklaşık 450 bin TL karşılığında bulunabilmektedir. Bölgede özellikle Zeytinlik’teki daireler diğerlerinden daha lüks ve yüksek fiyatlı ortalamalara sahiptir. Buradan 2+1 odalı daire satın almak isteyenler de diğer bölgelerdeki 3+1 odalı dairelerin fiyatlarına yakın bir oranda ödeme yapabilirler.