Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk kez coronavirüs vakasının görüldüğünü açıklamasının ardından salgın paniği arttı. Aydın’da da coronavirüs vakasının görüldüğü söylentileri kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Ancak Aydınlıları rahatlatan açıklama geldi. Aydın Kulis’in yetkililerden aldığı bilgiye göre, Aydın’da şu ana kadar coronavirüs vakasına rastlanmadı.

Çin’de başlayıp neredeyse tüm dünyaya yayılan coronavirüs, ilk kez Türkiye’de de tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, ilk kez bir şüpheli vakanın testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Bakan Koca, coronavirüs tespit edilen hastanın hangi ilde olduğunu açıklamazken, binlerce turistin geldiği Aydın’da vatandaşlar tedirgin oldu.

Aydın’da da coronavirüs vakasının görüldüğü söylentileri kulaktan kulağa yayılmaya başlarken, rahatlatan açıklama geldi.

Yetkililer, hastalık belirtileri gösteren vatandaşların derhal gözetim altına alındığını ve hastalardan alınan örneklerin analiz için Ankara’ya gönderildiğini ifade etti. Edinilen bilgiye göre, Aydın’da şu ana kadar analiz sonuçları pozitif çıkan bir vaka yok.

Sıkı denetimlerin sürdüğü belirtilirken, coronavirüs nedeniyle panik yaşayan Aydınlılar rahat bir nefes aldı.