Aydın Valiliği, Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kararları kapsamında üç ilçede belirlenen alanlar dışında mangal, semaver ve ateş yakmayı 31 Ekim’e kadar yasakladı.

Buna göre, sadece Buharkent Gelenbe Mesire Alanı, Kuyucak Belenova Mesire Alanı ve Koçarlı Adnan Menderes Kent Ormanı’nda mangal, semaver, ateş yakılabilecek. Bu alanlar dışında özel işletmeler dahil ateş yakanlar hakkında adli ve idari işlem yapılacak.

ANIZ YAKMAK DA YIL BOYU YASAK

Komisyon kararlarında ilçe sınırlarındaki ormanlık alanlar dışında da ormanlık alanlara verilen mesafeye kadar ateş yakılmasına müsaade edilmeyeceği, bu mesafenin de ilçe komisyonları tarafından belirleneceği kaydedildi. Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız yakmanın da yıl boyu yasak olduğu komisyon kararları arasında yer aldı.

Komisyon kararları ile ilgili yapılan açıklamada ayrıca, bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı ot, dal vb.) yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği belirtildi. İlçelerde 31 Ekim’e kadar yasak olan durumların her türlü iletişim aracı ile vatandaşlara duyurulacağı ifade edildi.

Komisyon kararları ile ilgili yapılan açıklamada ayrıca, “Doğal zenginliklerimizin başında gelen ormanlarımızı korumak için Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonlarımızın aldığı kararlara ve kurallara riayet etmek azami önem arz etmektedir. Yapılacak denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemlerin sorumlu kurumlarca yapılması sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.