Aydın’ın önemli gelir kaynağı olan incirde sezonun başlamasıyla birlikte üreticinin incirini çalan üç kişi suçüstü yakalandı.

İncirde son yıllarda fiyatın artmasıyla birlikte çiftçilerin yüzü gülerken incirdeki kazanç hırsızların da iştahını kabarttı. Bahçelerden emekle toplayıp kurutmaya bıraktıkları incirlerin hırsızlar tarafından çalınması üzerine üreticiler, bahçelerde sopa ve tüfeklerle nöbet tutarken hırsızlık olaylarına Germencik Kaymakamı Ayhan Işık el koydu. İlçedeki güvenlik birimleri ve üreticilerle yapılan koordinasyon toplantısının ardından incir hırsızlarına göz açtırılmaması için gerekli önlemler alındı.

OTOMOBİLE İNCİR YÜKLERKEN YAKALANDILAR

Alınan önlemler ilk meyvesini verirken Germencik ilçesinde Himmet Ç’ye ait incir bahçesine sabah saatlerinde 09 ABN 963 plakalı otomobille gelen üç kişi jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Bahçeden çaldıkları incirleri kasalarla otomobilin bagajına yüklerken yakalanan H.Ö. (34), L.H. (30) ve V.T. (26) jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. H.Ö. ile L.H’nin İzmir’in Selçuk ilçesinden geldikleri öğrenildi. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.