Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kuyucular ve Beyköy'de jeotermal santral istemedikleri için direniş gösteren mahalle halkını ziyaret etti. Atay, silahla tehdit edildiklerini öne süren vatandaşlara, “Hiç kimse benim halkımı silahla korkutamaz. Ben yanınızdayım” diyerek desteğini dile getirdi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kuyucular ve Beyköy Mahallesi’nde JES’lere karşı direnen vatandaşları ziyaret etti. Kuyucular ve Beyköy halkının yanında olduklarını dile getiren Atay, “Sizin yanınızdayım. Elimizden gelen her şeyi yapacağım. Ben buradayım, ilçe başkanım burada. AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili burada. Bu siyasi bir olay değil. İçinizde her kesimden insan olabilir. Bu yaşam mücadelesidir. Toprağımızı, suyumuzu kimsenin zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Bunlar burada Jeotermal hava ve sıcak su olmasaydı bunlar buranın yolunu bilmezdi. Alttaki sıcak su biterse yine bırakıp gidecekler. Ama biz hep buradayız. Yaşamak için bu topraklara muhtacız. Kimsenin de zehirlemesine izin vermiyoruz. Bunu yaparken elbette direnme hakkımızı yasal olarak kullanacağız” dedi.

Bu sırada bir vatandaş, bazı kişilerce silahla tehdit edildiklerini ve üzerlerine araba sürüldüğünü öne sürdü. Kavgaya izin vermeden yasal olarak haklarını savunacaklarını ifade eden Atay ise;

“Kavga yok, dövüş yok. Bir kişi silahla gelirse beni arayacaksınız, ben geleceğim buraya. Hiç kimse benim halkımı, Efeler Halkını silahla korkutamaz. Ben yanınızdayım. 24 saat telefonum açık. Çadır burada. Küçük bir kumanya getirdim. Gece de ben yardım edeceğim size. Doğru taraftayız, haklı taraftayız. Biz halkız. Kişisel menfaatiniz yok, yaşam hakkını korumak istiyorsunuz. Kimseye düşman değiliz ama onların para kazanmaları için bizim hayatımızı zehirlemeye hakları yok. Size kimse bir şey yapamaz. Yasal açıdan da haklıyız. JES firması İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Biz de hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ziyaret sırasında kısa bir süre güvenlik güçleri ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Bir görevli yaralandı.