Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Genç İş İnsanları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Programda projelerini aktaran Atay, “Efeler’i marka şehir haline getireceğiz” dedi.

Aydın Genç İş İnsanları Derneği (AYGİAD), Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı ağırladı. Toplantıda, Atay’ın yanı sıra AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Utku Uyanık ve dernek üyeleri yer aldı.

Programda konuşma yapan Mehmet Fatih Atay, Efeler’in levhası olması gerektiğine vurgu yaparak, “Efeler ilçesini tanıyan kimse yok. Efeler ilçesinin bir levhası yok. Yönetmelik değişecekmiş. ‘Muğla’da Menteşe’de böyle. Neden şikayet ediyorsun?’ diyorlar. Efeler ilçesinin nerede olduğunu insanların bilme hakkı var. Bunu bile beceremiyoruz. Bir marka şehir yaratma savaşındayız. Yapmamız gerekiyor” dedi.

PROJELERİ ANLATTI

Efeler’de hayata geçirecekleri projeleri katılımcılara aktaran Atay, şu ifadeleri kullandı:

“Turizmle ilgili kalkınma. Antalya’ya futbol devre arasında kaç takım geliyor biliyor musunuz? 3 bin takım geliyor. Bir Rus takımı 3 ay kalıyor. Efeler, Antalya ile aynı iklime sahip. Biz burada otel yapmalıyız, tek istedikleri çim saha başka hiçbir şey değil. Efeler’in ekonomisine katkı sağlamak için bu girişimleri yapmak durumundayız. Bura gelen takımlar, kültürel bazı yerleri gezmek isteyecek. Zafer Meydanı’ndaki yerin, projesi bitti arkadaşlar otopark, dükkanlar, kültür merkezi olacak. Oradan da çayın üstünden köprüler yapacağım. Tabi Devlet Su İşleri izin verirse.  Kasaplar Hali’ne Vakıflar’dan şimdi kiralamak üzereyiz, inşallah kiralayabilirsek oraya da yatırım yapacağız. Sanatsal bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz. Diğer tarafta Gümrük Hanı var. Onun önünde de bir efe heykeli yapacağız. Böyle bir şehir turu gerçekleşmesini sağlayacağız ki bu kültürel geziyle hem para kazanacağız hem Efeler’i marka şehir haline getireceğiz.”