Anadolu’nun en görkemli antik kentlerinden birisi olan Alinda Antik Kenti’nde Arkeolojik Yüzey Araştırmalarına başlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Anadolu’nun en görkemli antik kentlerinden birisi olan Alinda Antik Kenti’nde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez başkanlığında Arkeolojik Yüzey Araştırmalarına başlandığını duyurdu.

Alinda Antik Kenti’nin, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleriyle Karpuzlu ilçe merkezinde yer aldığını ifade eden Erim, “6 Temmuz – 15 Ağustos 2020 tarihleri arasında büyük bir bilim ekibiyle birlikte yürütülecek olan 2020 yılı araştırmaları Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez hocamız başkanlığında yürütülmektedir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Karpuzlu Belediyesi tarafından desteklenen araştırmalardan sonra arkeolojik kazılara başlanacak. Arazi çalışmaları devam eden araştırmalarda kentin arkeolojik varlıkları belgelenecek. Batı Anadolu’daki antik kentler arasında en iyi korunmuş agora, tiyatro, su kemeri ve tapınak gibi kalıntılara sahip olan kentin önümüzdeki yıllarda yapılacak kazı ve restorasyon çalışmalarıyla birlikte büyük bir turizm potansiyeli taşıdığını öngörüyoruz.” dedi.

Başlayacak kazı çalışmalarının Karpuzlu ilçesi ile birlikte Aydın’a büyük bir değer kazandıracağını söyleyen Erim, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere destek olan  Karpuzlu Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.