Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 11 Kasım'da 11 milyon fidan dikilmesi için başlattığı 'Geleceğe Nefes Kampanyası' sosyal medyada geniş yankı buldu. AK Parti Aydın Mileltvekilleri Rıza Posacı ve Metin Yavuz, yayınladıkları video ile kampanyaya destek verdi. 

Türkiye 11 Kasım’a hazırlanıyor. 11 milyon ağaç, Türkiye’nin 81 ilinde doğayla buluşacak. Bir günde 11 milyon ağacın fidanı dikilecek. Kampanya için internette, sayfa kuruldu 'geleceğenefes.com'. Yurdun dört bir yanından gönüllüler buradan kampanyaya katılabiliyor. 11 milyon fidan dikimiyle Guiness Rekorlar Kitabı’na da girilmeye de çalışılacak. Bakan Pakdemirli, geleceğe nefes hareketinin başarıya ulaşması için toplumun da projeye sahip çıkması gerektiğini söylerek çağrıda bulundu.

ÇAĞRI SOSYAL MEDYADA GENİŞ YANKI BULDU 

Pakdemirli'nin çağrısı, sosyal medyada geniş yankı buldu. Kampanyaya Aydın ve diğer illerden çok sayıda AK Partili milletvekili destek verdi. Bu kapsamda Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile Rıza Posacı da kampanyaya sosyal medya hesaplarından yayınladıkları video ile destek verdi. Kendilerine gelen çağrıya yanıt veren Milletvekilleri "Sen de var mısın?" diyerek diğer illerdeki milletvekili arkadaşlarına davette bulundu.

AYDIN'DAN KATILIMIN ARTMASI BEKLENİYOR 

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Milletvekilim Mehmet Yavuz Demir çağrını aldım. 11 Kasım saat 11:11’de düzenlenecek Geleceğe Nefes Kampanyasında bende varım. Sayın İzmir Milletvekilim Cemal Bekle sen de var mısın?‬"

AK Parti Milletvekili Metin Yavuz ise yayınladığı videoda şöyle dedi:

"Tarım ve Orman Bakanlığımızın 11 Kasım Saat: 11.11'de Geleceğe Nefes kampanyamızda 2 bin 300 noktada 11 milyon fidan dikilecek. Sayın Bakanım bende bu kampanyada nefes almaya hazırım. Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir sende var mısın?"

Kampanyaya önümüzdeki günlerde katılım sayısının artması ve Aydın'dan da çok sayıda partilinin videolu destek vermesi bekleniyor.

İŞTE O VİDEOLAR:

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ RIZA POSACI:

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ: