Önceki dönem AK Parti Efeler İlçe Yöneticilerinden Levent Sabancı, Adnan Menderes Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğüne atandığı haberleri üzerine ADÜ'den açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; 'herhangi bir atamanın yapılmadığı' vurgulandı.

Uzun süredir AK Parti'de siyaset yapan ve bir süre önce aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Levent Sabancı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğüne getirildiğini duyurmuştu. Sabancı paylaşımında, "Demokrasi şehidi merhum Başvekilimizin adını taşıyan Adnan Menderes Üniversitesi’nin Rektörü sayın Osman Selçuk Aldemir hocamızın takdirleriyle; ADÜ Basın ve Halkla Şlişkiler Koordinatörlüğünde görevlendirilmiş bulunmaktayım. ADÜ ailesinin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum.
Cenab-ı Allah yâr ve yardımcımız olsun.Allah yolumuzu açık etsin" ifadelerini kullanmıştı. 
Sabancı'nın açıklamasının basında yer alması üzerine  ADÜ'nün sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlandı. 

ADÜ'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Üniversitemizin Aydın ilimizde koordinasyonunda kritik bir rol üstlenecek "Sivil Senato" oluşumu çalışmaları devam etmektedir. Bu bağlamda ilimizin medya mensupları, sivil toplum örgütleri, iş adamları ve kanaat önderleri ile istişareler sürmektedir. 01.06.2020 tarihinde ilimizin günlük basılan gazete temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilmiş olup, 03.06.2020 tarihinde ise haftalık basılan gazete temsilcileri ile görüşmeler planlanmıştır.

Bugün de "sivil senato oluşumu bağlamında yapılan görüşmelerin, basın halkla ilişkiler birimimizde bir görevlendirme yapıldığı" şekliyle algılandığı anlaşılmaktadır. İlgili birimimizde herhangi bir atama/görevlendirme söz konusu değildir. "Sivil senato" çalışmalarımız devam edecek, ilimiz ve üniversitemizin entegrasyonu açısından önem verdiğimiz senato oluşumu hızlıca faaliyete geçecektir".