Bir süredir fiyatı hızla artan gram altın Eylül ayında düşüş yaşadı. Gram altın fiyatı bir ayda yaklaşık yüzde 8 geriledi.

Manipülatif kur dalgalanması nedeniyle fiyatı hızla artan altın, Eylül’de değer kaybetti. Gram altın eylül ayında 260 lirayı test etmesine karşın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 24'e yükseltmesinin ardından gerilemeye başlayan dolar kuru ve ons altındaki değer kayıplarının etkisiyle düşüşe geçerek 28 Eylül'de 6 haftanın en düşük seviyesi olan 226,9 liraya kadar geriledi.

Eylül ayını 232,7 liradan tamamlayan altının gramı, yatırımcısına bu dönemde yüzde 7,9 kaybettirdi. Gram altının yılbaşından bu yana ise yatırımcısına yüzde 46,5 getiri sağladı.

Aynı dönemde altının ons fiyatı ise yaklaşık yüzde 0,75 değer kaybetti. Değer kaybını üst üste 6'inci aya taşıyan altının ons fiyatı, eylül ayını 1.192 dolardan tamamladı.

AA Finans Analisti İslam Memiş, "Döviz ve altının gram fiyatındaki düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum. Kısa vade de 225-240 lira aralığını takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.