ÖTV indirimiyle birlikte bazı sıfır otomobillerde 20 bin liraya kadar indirim sağlandı. İşte yeni fiyatlar...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, motorlu taşıtlara uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

ÖTV'DE 15 PUANLIK DÜŞÜŞ

Vergi Denetim Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, motor hacmi 1600 cc altında kalan binek araçlardaki ÖTV oranın 15 puan düşürüleceğini belirtirken, ticari araçlarda ise KDV oranlarının yüzde 18'den yüzde 1'e indirileceğini bildirdi. Bakanın açıklamaları üzerine, gözler ÖTV indiriminin hangi araçları kapsayacağına çevrildi.

Türkiye'de satılan otomobiller içinde motor hacmi 1.6 litre altında kalan modelleri, küçük ve kompakt sınıftakiler oluşturuyor. Bu modellerden matrahı 70 bin lirayı aşmayanlar için hali hazırda uygulanan ÖTV oranı yüzde 45 iken, yeni dönemde bu oran yüzde 30'a inecek. Aynı şekilde, motor hacmi 1.6 litre altında kalıp matrahı 70 bin TL ile 120 bin TL arasında kalan modellere uygulanan ÖTV oranı da, yüzde 50'den yüzde 35'e düşmüş olacak.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarına göre, motor hacmi 1.6 litre altında kalan fakat çıplak fiyatı 120 bin lirayı aşan modellerin ÖTV oranı değişmedi. Aynı şekilde, motor hacmi 1.6 litre üstünde kalan modeller içinde herhangi bir ÖTV değişikliği yapılmadı.