Son zamanlarda dövizdeki hareketlilik nedeniyle kış ayındaki doğalgaz fiyatları ile ilgili belirsizlik sürüyordu. Doğalgaz kullanan vatandaşlara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den müjdeli haber geldi.

Bakan Dönmez, "Yılbaşına kadar elektrik ve doğal gazda zam yok. Yılbaşında tekrar bakacağız. Elbette maliyetler düştüğünde bir indirim söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez özetle şunları söyledi;

"İran bizim sınır komşumuz. Doğalgaz ve petrolü oradan alıyoruz. İran ile 5-6 yıllık doğalgaz kontratımız var.

Elektrik ve doğalgazda arz güvenliği sorunu yok. Depolama kapasitesini artırdığımız için yüzer enerjiden dolayı doğalgazda herhangi bir arz bir sıkıntımız yok. Ancak tasarruf ilkelerine uyulmalı. Cayır cayır kullanalım diye bir şey yok.

YILBAŞINA KADAR ZAM YOK!

"Yılbaşına kadar elektrik ve doğal gazda zam yok", diyen Bakan Dönmez, "kurdaki düşüş maliyetleri olumlu etkiliyor. Piyasadaki fiyatlar maliyetlere yakın seviyelerde. Rekabet kurumu da bakıyor inceliyoruz. Doğal gaz fiyatlarını petrol fiyatları tetikliyor. Zaten maliyetlerin altında satış politikası izleniyor. Yılbaşında maliyet düşerse indirim söz konusu olabilir", dedi.