Koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerleri kapalıyken zincir marketlerde her türlü ürünün satılmasının adaletsizliğe yol açtığını dile getiren AYTO Başkanı Ülken, bu duruma, “Kısıtlama günlerinde zincir marketlerin beyaz eşya, kırtasiye, ayakkabı, tekstil, elektronik ve her türlü ürünleri satmaya devam etmeleri adil değildir” diyerek tepki göstermişti. Ülken’in de dile getirdiği konuda İçişleri Bakanlığı adım attı. 

Bakanlık tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede; marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceği açıklandı.

Karar, oda temsilcileri ve esnaf açısından sevindirici bulundu. Yaşanan gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesine göre zincir marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışında ürün satışına izin verilmeyecek. Daha önce ısrarla ifade ettiğimiz bu konunun düzenlenmesinde emeği geçen TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.