Kabine toplantısının ardından dün akşam saatlerinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerin ziraate ve tarım kooperatiflerine olan borçlarının erteleneceğini duyurdu. 
Konunun detaylarının daha sonra belli olacağını belirterek kararı değerlendiren Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Borçların yapılandırılması ve ötelenmesi tabi ki bizleri sevindirir. Ancak sadece öteleme ve erteleme yetmiyor. Bir yıl yeterli bir süre değil. En az 3 yıl ve 5 yıl arası, mümkünse faizsiz, mümkün değilse çok düşük faizli şekilde bunun eşit taksitlerle ödenmesi gerekir” dedi. 
“ÜRÜNLERİMİZİN BÜYÜK KISMI KURAKLIK NEDENİYLE KAYIP YAŞAYACAK”
Aydın’da etkili olan kuraklığın hasat sezonunda sonuçlarını göstereceğini ifade eden Mehmet Kendirlioğlu, “Aydın’da yetişmeyen ürünümüz yok. İncir, buğday, pamuk, mısır, yonca hemen hemen her ürünümüz var. Ürünlerimizin büyük kısmı kuraklık sebebiyle verim kayıpları yaşayacaktır. Şu an sadece bunu öngörebiliyoruz” diye konuştu. 
“ÇİFTÇİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA BU KREDİYE MUHTAÇ”
Borçların yapılandırılması ve ötelenmesinin çiftçiyi sevindireceğini ancak bu konudaki içeriğin iyi hazırlanması gerektiğini söyleyen Kendirlioğlu, önümüzdeki yıl iki yıllık borcu biriken çiftçinin yine ödeme zorluğu çekeceğini belirti. 
Kendirlioğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Bir yıl yeterli bir süre değil. En az 3 yıl ve 5 yıl arası, mümkünse faizsiz, mümkün değilse çok düşük faizli şekilde bu borcun eşit taksitlerle ödenmesi gerekir. Çiftçimiz önümüzdeki yıl da bu krediye muhtaç. 1 yıl ertelendiğinde çiftçimiz hem önceki yılın hem de o yılın ödemesini yapmak istiyor ve mümkün olmuyor. Bu tıkanıklık da çok daha fazla artıyor.”