Aydın Ticaret Odası (AYTO) 115. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 6 ilçede ekonomi zirveleri gerçekleştirecek. İlki 24 Temmuz’da Koçarlı’da yapılacak olan ‘Gündem Ekonomi Aydın’ başlıklı toplantılara, ekonomi dünyasının yanı sıra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger  ile kamu kurumu temsilcileri katılacak.

1904 yılında kurulan Aydın Ticaret Odası (AYTO), kuruluşunun 115’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında önemli bir proje hazırladı.

Aydın ekonomisinin lokomotifi olan AYTO, 6 ilçede ‘Gündem Ekonomi Aydın’ başlığı ile toplantılar gerçekleştirecek.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, ilk toplantıyı 24 Temmuz’da Koçarlı yapacaklarını açıkladı. Etkinliklere ilişkin bilgi veren Ülken, seçim sürecinin geride kaldığını, artık ekonominin konuşulması gerektiğini vurguladı. Ülken, “Ülkemizde seçim gündeminin sona erdiği geçimin başladığı bir dönemi işaret ediyoruz. Bundan sonra ülkemizde gündem ekonomi olmalıdır” dedi.

‘AYDIN EKONOMİ RAPORU’ HAZIRLANDI

‘Gündem Ekonomi’ toplantılarıyla il ekonomisinin yol haritasındaki esasları ana hatlarıyla belirlemeyi hedeflediklerini vurgulayan Ülken, “Bizler bu konuyla ilgili GEKA ile birlikte ‘Aydın Ekonomi Raporu’nu hayata geçirdik. Ekonomi Raporu’nda ağırlıklı olarak Aydın’ın kalkınma, sanayi, ticaret, turizm, yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla birlikte aklınıza gelebilecek tüm ekonomiyle ilgili verileri var. Bugüne kadar elimizde Aydın olarak böyle bir rapor yoktu. Bizler üyelerimizin önünü görmesi için önceden adeta samanlıkta iğne arıyorduk. Bütün samanlığı iğneleriyle birlikte ortaya döken 360 sayfalık bir rapor artık elimizde. Bu rapor mevcut durumla birlikte geleceğe dönük bazı önerileri de içeriyor. Raporda bulunan ilçe kartlarında ilçelerde öne çıkan ve potansiyeli olan sektörler de mevcut. Yine raporda kapsamlı olarak tarım, hayvancılık, turizm sektörü gibi birçok konu da derinlemesine irdelenmiş haliyle bulunuyor” dedi.

Toplantıları birer ay arayla ilçelerde gerçekleştireceklerini belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, son olarak Aydın il merkezinde ‘Gündem Ekonomi Aydın’ toplantısını yapacaklarını söyledi. Ülken, “Bu toplantılarımıza bir aksilik olmazsa Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile birlikte kamu erkleri de iştirak edecek. Yine ağırlıklı olarak Vergi Dairesi başkanlarımızla, SGK, İş-Kur il müdürlerimizle birlikte aklınıza gelebilecek Türk özel sektörüyle bizzat ilgilenen kurumların temsilcileri de Valimiz uygun gördüğü takdirde davetlilerimiz olacaklar” dedi.

AYDIN EKONOMİSİ MASAYA YATIRILACAK

Gündem Ekonomi toplantısı düzenleyecekleri ilçelerde bir hafta öncesinden AYTO tırının konuşlanacağını ve vatandaşlarla anket çalışması yapılacağını belirten Ülken, “O ankette de ilçe özelindeki temel problemler ve sektörel sorunları irdeleyeceğiz. Geçmiş yıllardaki ekonomik gelişmelerle önümüzdeki yıllardan beklentilerini kapsayan birçok konuyu anketörlerimiz analiz edecekler. Bizler de üyelerimize web sitesi üzerinden yapabilecekleri anketleri göndereceğiz. Örneğin ilk toplantımızı yapacağımız Koçarlı’da tüm üyelerimize ulaşmış ve anket sonuçlarını almış olacağız. Aynı zamanda Koçarlı halkının da beklentileri, sorunları ve çözüm önerilerini de daha öncesinden kamu müdürlüklerine ileteceğiz. Toplantı günü yönetim kurulu, meclisimiz, komite üyelerimiz, genç girişimcilerimiz ve kadın girişimcilerimizle öğlen saatlerinde toplantı yapılacak ilçemizde olacağız. İlgili komitelerimizin seçilmiş üyeleri ilçedeki kendi üyelerini ziyaret edecekler. O gün örneğin akşam 18:00’e kadar ilçedeki tüm üyeler ziyaret edilerek karşılıklı hasbihal edilmiş olacak. İlçedeki tüm erkler ve kanaat önderleri de toplantıya davetlimiz olarak katılacaklar. Toplantılarda Aydın ve Türkiye ekonomisi geniş ölçekte masaya yatırılacak” diye konuştu.