Aydın Ticareti İl Müdürlüğü, Aralık ayı içinde yapılan çalışmaları açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Ticaret İl Müdürlüğü’ne Aralık ayı içinde 21 tüketici şikayeti başvurusu yapıldı.

Bu şikayetlerin 12’si ayıplı mal ve hizmetlerden (cep telefonu:4, mobilya:2, sağlık hizmeti:2 ve birer adet buzdolabı, otomobil, eğitim-öğretim ücreti ve konut), 4’ü işyeri dışında yapılan satış sözleşmeleri, 3’ü banka ve birer adet garanti belgesi ile taksitli satış sözleşmesi şikayetlerinden oluştu.

Bir tüketici şikayeti, gereği için işyeri merkezinin bulunduğu İstanbul Valiliği’ne gönderildi.

3 BİLİRKİŞİ ATAMASI YAPILDI

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nca ay içinde 07.12.2018 ve 13.12.2018 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı.

Söz konusu toplantılarda 8’i tüketici lehine, 3’ü tüketici aleyhine ve 1’i uzlaşma olmak üzere toplam 11 İl Hakem Heyeti kararı alındı.  Ayrıca İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı tarafından tüketici şikayetlerini incelemek üzere 3 bilirkişi ataması yapıldı.

23 İŞYERİNE DENETİM YAPILDI

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Efeler, Nazilli ve Didim ilçelerinde; 23 işyerinde 102 üründe fiyat etiketi yönünden denetim yapılmış olup 2 işyerinde 2 üründe fiyat etiketi kapsamında aykırılık tespit edilmiştir. Garanti Belgesi ile Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu yönünden 1 işyerinde 10 üründe (5 ürün garanti belgesi ve 5 ürün Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu) denetim yapılmıştır. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar yönünden 12 işyerinde 12 üründe denetim yapılmış olup denetim sonuçları Bakanlığa gönderilmiştir.

4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun Kapsamında İlimiz Efeler ilçesinde; 1 işyerinde 94 üründe denetim yapılmış ve daha önce düzeltici faaliyet süresi verilen eksikliklerin düzeltildiği tespit edilmiştir.

İDARİ PARA CEZALARI

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 2 (iki) işyerine toplam 34.816,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.”