(İsmail ÖRS)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısının ardından normalleşme kararlarını açıkladı. Buna göre, kafeler, restoranlar, lokantalar ve kahvehaneler hafta içi ve cumartesi günleri saat 07.00 ile 21.00 arasında müşteri kabul edebilecek. Aydın'ın Efeler ilçesinde lokanta ve kahvehane işletmecileri kapalı kaldıkları süreç ve yeniden açılmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Aydın'ın Efeler ilçesinde 27 yıldır lokanta işletmeciliği yapan Süreyya İnanöz (44), iş yerinde yeniden müşterilerine hizmet verebildikleri için mutlu olduğunu söyledi.

"İŞ YERİMİZ AÇIK KALSIN YARDIMA GEREK YOK"

Kendisinin ve çalışanlarının bu süreçte maddi ve manevi olarak zorluklar yaşadığına dikkat çeken İnanöz, yapılan yardımların yeterli olmadığını belirtti. İnanöz, "Umarım tekrar kapanmak durumunda kalmayız. Yardımlar için teşekkür ederiz fakat çok da yeterli olmadı. Biz hiç yardım almayalım. İş yerlerimiz açık olsun yeter. Kendimiz çalışıp kendimiz kazanalım" diye konuştu.

"15 AYIN 8'İNİ KAPALI GEÇİRDİK"

Efeler'de kahvehane işletmeciliği yapan 31 yaşındaki Şahin Erol, "15 ayın 8 ayını kapalı geçirdik zor bir süreçti" yorumunda bulundu.

Uzun bir aranın ardından tekrar iş yerini açtığı için heyecanlı olduğunu söyleyen Erol, "İlk kez iş yeri açmış gibi hissediyorum. Temizliğimizi yaptık. Müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Umuyorum bu hastalığı en kısa sürede atlatırız. Sağlık her şeyden değerli" dedi.

"OYUN OLMAYINCA EKSİK KALIYORUZ"

Kahvehanelerde oyunların önemli olduğunu vurgulayan Erol, "Vatandaşlar çay kahve içmeye geliyor ama oyun oynamak da istiyor. Oyun yoksa müşteri az oluyor. Bu da kazancımızı etkiliyor" ifadelerini kullandı.