Çine Belediye Eski Başkanı ve CHP Eski Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın, Gökyaka ve Saraçlar Mahallesi sınırlarında bulunan meyve bahçesinde, vatandaşlarca ‘ses bombası’ olarak bilinen dolu makinesini kullandığı ve bu sayede yağmur bulutlarını dağıttığı iddia edilmişti. 
Vatandaşlar, yaşadıkları bölgeye yağmur yağmadığını ve buna Osman Aydın’a ait meyve bahçesinden gökyüzüne atılan dolu bombasının sebebiyet verebileceğini belirterek olayın araştırılması için kaymakamlığa talepte bulundu. 
Buradan yanıt alamayan köylüler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne de konuyu ileterek ‘dolu topu’ olarak bilinen makinenin faaliyetlerinin durdurulmasını istedi. 
METEOROLOJİ ‘YETKİMİZ YOK’ DEDİ 
Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bu konuda yetki ve sorumluluğun kendisinde olmadığını ifade etti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yürürlükte bulunan mevzuat gereğince Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dolu topu gibi hava modifikasyonu uygulamalarına izin verilmesi veya durdurulması gibi konularda yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır.”
VATANDAŞ AÇIKLAMA BEKLİYOR 
Başvurdukları hiçbir yerlerden konuyla ilgili net bir açıklama alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, dolu topunun yağmuru engelleyip engellemediğinin bir an önce araştırılmasını ve bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.