(Haber: Naci ERİŞ)
Eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, partisinin 16 Nisan 2017 referandumunda mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK kararına karşı yeterince mücadele etmediğini söyledi.
Referandumdan 4 gün sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Bülent Tezcan ile görüşerek bu kararı yargıya taşımak üzere onay aldığını belirten Kart, süreci şöyle anlattı:
“7-8 ayda bitecek davayı 45 günde bitirdim. Adalet yürüyüşünün 3’üncü gününde 45 sayfa dava dilekçesi ve 250 sayfa eklerini hazırlayıp, Kızılcahamam’da karavanda Kemal Bey ile görüştüm. Kemal Bey inceledi ve ‘Yolun açık olsun kardeşim’ dedi. Bu görüşmeden 1 gün sonra Haluk Hoca aradı. Sonra Tekin Bingöl aradı. ‘Genel Başkan, Atilla Bey parti adına gitmesin, kendi adına gitsin diyor’ dediler. Ben Atilla Kart olarak orada dava açmasını bilmiyor muydum? 1 saat sonra Bülent Tezcan aradı. ‘Atilla Bey nereden çıktı bu?’ diye sordu. Nereden çıkacak? Beraber değil miydik? Siz bana yetki vermediniz mi? ‘E o zaman öyle düşünüyorduk ama bugün yönetim olarak böyle düşünüyoruz’ dedi. Bana gerekçeni açıklayacaksın deyip kapattım.”
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde üst düzey bir isimle görüştüğünü belirten Kart, dava dilekçesinin beğenildiğini ancak parti adına değil, bireysel hareket ettiği için davanın başarısız olduğunu söyledi.
“TEZCAN AÇIKLAMA YAPMALI”
Atilla Kart’ın iddialarının ardından, dönemin CHP Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş da Bülent Tezcan’ı hedef alan açıklamalar yaptı. 
16 Nisan 2017’deki referandumda mühürsüz oy pusulalarının kabul edilmesine bir grup milletvekilinin itiraz ettiğini, o vekillerin 2018 seçimlerinde tasfiye edildiğini savunan Barış Yarkadaş ise “Bizleri engelleyenlerin tamamı şimdi değişimci” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nu mühürsüz pusulaların kabul edilmesi için Bülent Tezcan’ın ikna ettiğini öne süren Yarkadaş, “Bülent Tezcan çıkıp konuşmalıdır.  Kılıçdaroğlu’nu mühürsüz 2.5 milyon oyun kabulüne nasıl ikna etti” dedi. 
YSK önünde yapılan açıklamaya milletvekilleri ve parti örgütünün katılmasından Bülent Tezcan’ın hiç memnun olmadığını dile getiren Yarkadaş, “Süreç 2.5 milyon oy pusulasının kabulü, itiraz eden vekillerin ise tasfiyesiyle sonuçlandı. Ve tabii ki başkanlık rejimine geçilmesiyle… Bu işlerin mimarları şimdi “değişim” diyor… Önce hesap verin, sonra “değişim” isteyin…” dedi.