Aydın’ın Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde önceki yıllarda PTT Başmüdürlük lojmanı olarak kullanılan, ancak artık atıl vaziyette olan binanın tehlike saçtığını ve ciddi risk barındırdığını Aydın Kulis Gazetesi kamuoyuna duyurmuştu.
Eski binanın kolonlarında çatlak olduğunu ve caddeye parçalarının döküldüğünü belirten vatandaşlar, can güvenliğinin olmadığını belirterek yetkililere seslenmiş, binanın yıkılmasının an meselesi olduğu vurgulanmıştı.
Önceki yıllarda PTT Başmüdürlük lojmanı olarak kullanılan, ancak artık atıl vaziyette bulunan apartmanın, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nun çok yakınında olmasının da öğrenciler için ciddi bir risk barındırdığı belirtilmişti.
BELEDİYE ETRAFINI ÇEVİRDİ
Can veya mal kaybına neden olmadan yetkililerden acil çözüm isteyen vatandaşların çağrısına Efeler Belediyesi yanıt verdi. Belediye zabıta ekipleri, apartmanın etrafını bariyerlerle ve ‘Girilmez’ yazılı bantlarla çevirdi.

“KESİN ÇÖZÜM DEĞİL”
Efeler Belediyesi’ne duyarlılığı için teşekkür eden mahalle sakini Selma Böceklioğlu Dündar, önlemin geçici olarak hayat kurtarabileceğini ancak kesin bir çözüm beklediklerini söyledi.
PTT Başmüdürlüğü’ne ait binanın deprem olmadan dahi her an yıkılabileceğini vurgulayan Dündar, “Bu bina için acilen görüşülmeli ve kontrollü yıkım kararı alınmalı. Kontrolsüz bir şekilde yıkılırsa, yine can ve mal kaybı riski barındırıyor. En azından etrafın çevrilmesi bizim için sevindirici bir gelişme ancak kesin çözüm değil. Yıkılma tehlikesi bizi çok tedirgin ediyor” dedi.








