Aydın Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkan Vekili Polat Bora Mersin'in başkanlık ettiği toplantıda gündem, merkez ve ilçelere yapılacak hizmetler için kredi çekilmesi konusuydu.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha önce CHP grubu tarafından reddedilen İller Bankasından yaklaşık 2 milyar TL'lik kredi çekilmesi konusunu, tekrar görüşülmesi için meclise sundu.
Ancak CHP grubu, daha önce çekilen kredilerin ve belediyenin elindeki bütçenin kullanmasını, yeterli olmazsa tekrar kredi konusunun gündeme getirilmesini istedi.
Bu gerekçeyle kredi taleplerinin reddedileceği ifade edilince, mecliste tansiyon yükseldi. Toplantının yaklaşık bir saati, karşılıklı atışma ve tartışmalarla geçti.
Kredilerin, CHP grubunun oylarıyla reddedilmesinin ardından toplantı sona erdi.
Sonucun, kent merkezi ve ilçelerdeki yatırımları nasıl etkileyeceği ise merak konusu.




