Olay, Efeler'de geçen ay yaşanmıştı.
1.5 yaşındaki R.H.K.'nin bakıcısı tarafından uğradığı şiddet, çocuğun durumundan şüphelenen ailesinin eve yerleştirdiği gizli kamera görüntüleri ile belgelenmişti.
Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, bakıcı H.K. tutuklanırken, Aydın 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
"Eziyet” ve “tehdit” suçlarından açılan davanın ilk duruşması görüldü.
"MORLUKLARI FARK ETTİK AMA ŞİDDETİ DÜŞÜNMEDİK"
Mağdur R.H.K.'nin babası O.Ö.K., duruşmada yaptığı konuşmada, “Sayın Hakim, yavrusunun eziyete uğradığını canlı yayında gören bir baba olarak hukuka ve vicdanınıza sığındım. Aylarca çocuğumuzun vücudunda morluklar fark ettik ama hiçbir zaman böylesine bir şiddeti düşünemedik. O gece kurduğumuz kamera, bebeğimizin yaşadığı karanlığı gözler önüne serdi. Bu kişi, savunmasız bir bebeğe sistematik şiddet uygulamıştır. Bu dava, sadece bizim değil, tüm çocuklarımızın korunması adına büyük önem taşıyor.”
RAPORLAR: SİSTEMATİK ŞİDDET TESCİLLENDİ
Dosyaya giren bilirkişi raporlarında, sanık H.K.'nin bebeğe yönelik tehdit içerikli sözler sarf ettiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporunda da bebeğin vücudunda farklı zamanlarda oluşmuş çok sayıda darp izi tespit edildi.
SANIK CEZAEVİNDE ŞİDDETE UĞRAMIŞ
Duruşmada söz alan sanık avukatı, H.K.'nin cezaevinde defalarca darp edildiğini belirterek, sanığın tutuksuz yargılanması talebinde bulundu.
Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, 21 aylık bir bebeğe insan onuruna aykırı biçimde sistematik eziyet uygulandığı gerekçesiyle, sanığın 3 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Duruşma, 17 Haziran 2025 tarihine ertelendi.