Aydın’a bir kamu yatırımı daha kazandırılması için önemli bir adım atıldı. 2026 yılı yatırım planına alınan Aydın Valiliği yeni Hükümet Konağı projesi için ihale tarihi belli oldu. İhalenin 6 Nisan 2026 tarihinde saat 10.30’da yapılacağı açıklandı.

Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı-Yatırım İzleme Müdürlüğü 4. katında gerçekleşecek ihalenin ardından projenin yapımına başlanması bekleniyor.

Ekran Resmi 2026 01 21 13.50.24 1024X570

ESKİ KÖY HİZMETLERİ ALANINA İNŞA EDİLECEK

Yeni Aydın Valiliği binası, İzmir Bulvarı üzerinde bulunan eski Köy Hizmetleri alanına inşa edilecek. Proje kapsamında yapılacak bina, kamu hizmetlerini daha erişilebilir, modern ve güçlü bir altyapıya kavuşturmayı hedefliyor.

Aydın’da yağmur mesaisi
Aydın’da yağmur mesaisi
İçeriği Görüntüle

Toplam 17 bin 284 metrekare inşaat alanına sahip olacak yeni hizmet binasının, tamamlandığında Aydın’daki kamu kurumlarının hizmet kalitesini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Vv-1

5 MÜDÜRLÜK TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Yeni Valilik ve Hükümet Konağı bünyesinde; Aydın Kadastro İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü tek çatı altında toplanacak. Bu sayede kamu hizmetlerinde koordinasyonun artması, vatandaşın işlemlerini daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirebilmesi bekleniyor.

ÇAĞIN İHTİYAÇLARINA UYGUN YAPILACAK

Proje kapsamında ayrıca 158 araç kapasiteli otopark alanı planlanıyor. Otoparkta, 8 engelli araç park alanı, 8 elektrikli araç şarj üniteli park alanı ve 18 kapalı otopark yer alacağı belirtiliyor. Projenin, çağın ihtiyaçlarına uygun bir kamu binası anlayışıyla yapılacağı ifade ediliyor.

Ekran Resmi 2026 01 21 13.52.34 3 1024X569