(İSMAİL ÖRS) Efeler'de yaşayan 27 yaşındaki fitness antrenörü ve spor salonu işletmecisi Emre Anıl Demircan, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı kaldıkları ve spor salonlarına yönelik uygulanan kısıtlamalar nedeniyle ekonomik olarak büyük zarara uğradıklarını ifade etti. Demircan, "Spor salonlarına yönelik ciddi kısıtlamalar getirildi. Maske ve eldivenle spor yapılması, her aletin kullanımından sonra temizlenmesi gibi. Maske ve eldivenle spor yapmak mümkün değil. Bunun yanında ailelerinde kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar da bu tür yerlerden uzaklaştı" diye konuştu. Okullarda uzaktan eğitime geçilmesinin de sektöre zarar verdiğini belirten Demircan, "Spor salonlarının müşterilerinin büyük kısmı öğrenciler. Onların da şehirden ayrılması bizi olumsuz etkiledi. Spor salonları kiraları ve giderleri yüksek olan iş yerleri. Biz geliriniz yokken tüm giderleriniz artarak devam etti. Tüm bu nedenler birleştiğinde 500 bin Lira iş kaybımız var" dedi.

Yeni dönemden umutlu olduklarını söyleyen Demircan, "Özellikle üniversite eğitimi alan öğrenciler şehre geri döndüğünde işlerimizin yoluna gireceğini düşünüyoruz. Öğrencilerin sadece bizim değil bütün sektörlere önemli bir katkısı var" ifadelerini kullandı.

"KAS DİNLENEREK VE BESLENEREK BÜYÜR"

Sağlıklı bir spor için doğru beslenme ve doğru dinlenmenin çok önemli olduğunu kaydeden Demircan, "Antrenmanda kimse gelişmez. Antrenman sırasında kas lifleri yırtılır. İçerisine karbonhidratlar ya da proteinler girerek iyileşme süreci başlar. Kas dinlenerek ve beslenerek büyür" dedi.

"TAKVİYE GIDALARIN KALİTESİ ÇOK ÖNEMLİ"

Kilo almak ya da kilo vermek için kullanılan takviye gıdaların kalitesinin çok önemli olduğunu belirten Demircan, "Bu ürünleri kullanırken bunun yanında buna uygun sporu da yapmak gerekir. Aynı fiziğe sahip aynı ürünü kullanan ve aynı antrenmanı yapan kişilerde farklı etki gösterebilir. Bu süreçte genetik kodlarda önemli rol oynuyor. İstenilen vücuda sahip olmanın belirli bir süresi yok. Fakat ilk ayın sonunda değişim başlar. 6 ay boyunca yapılan sporun ardından 15 günlük ara vermek gerekir" dedi.