Münir Özkul’un kızı Güner Özkul ile Efeler Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Seni Unutmak İstemedim Ki’ adlı tiyatro oyununu sahnelemek için Efeler’e gelen ünlü oyuncular Kayra Şenocak, Ferdi Akarnur, Pelin Öztekin ve Hasanefendi-Ramazanpaşa Mahalle Muhtarı Ünal Aktaş ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, İyi Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, Efeler Belediye Meclis Üyeleri ve Efelerli vatandaşlar, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'a açılış töreninde eşlik etti.

Açılışta konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, sokağın açılışını onurlandıran Münir Özkul’un kızı Sayın Güner Özkul’a, pandemi şartlarında toplumun sanatsız kalmaması adına özveride bulunarak programlara katılan değerli tiyatro ve sinema sanatçıları ile Efeler halkına teşekkür etti.

BAŞKAN ATAY’DAN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Münir Özkul’un canlandırdığı karakterlerin hayatın her döneminde iz bıraktığını ifade eden Başkan Atay, şöyle konuştu:

“Hepimiz öğretmenlerimizde Mahmut Hoca’nın özelliklerini aradık. Her birimiz onlarla kıyasladık öğretmenlerimizi. Yaşar Usta’nın mutluluğunu ağzımız açık, gözlerimiz yaşlı dinledik. Rıza Bey’de babamızın yansımasını gördük. Pazar satıcılarını Derviş ile, turşuyu ise Kazım Efendi ile özdeşleştirdik. Münir Özkul sanat hayatına daha lise çağlarında Bakırköy Halkevi’nde başlamıştı. Kariyeri boyunca 200’den fazla filmde rol aldı Sayın Özkul. Pek çok ödül aldı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Münir Özkul’a ‘Devlet Sanatçısı’ unvanı verilmiştir. Oynadığı filmlerde, canlandırdığı kişiliklerde, sadece sanat değil, toplumun düşünce yapısının da doğru ve güzel olması konusunda büyük emek vermiştir Münir Özkul. Bu sokağa onun adını vermemiz, bizlerin borcumuzu biraz olsun ödeme konusundaki yaptığımız bir işlem olduğunu düşünüyorum.”

ADİLE NAŞİT SOKAĞI MÜJDESİ

Açılışı yapılan Münir Özkul Sokağı’nın bir alt sokağına da Adile Naşit Sokağı adının verileceğini açıklayan Başkan Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onların sanatın bütün Türkiye’deki insanlara ulaşması konusunda yaptıkları büyük özverilerinin yanında, bizim onlar adına yaptığımız bu jestlerin çok küçük kaldığını düşünüyorum. Onlar topluma sanatsal olarak, düşünsel olarak çok ama çok büyük katkılar yaptılar. Nur içinde yatsınlar. Onları minnetle anacağız. Yolumuzu ışıklandıracaklar. Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.”