Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Kadınlar Denizi plajında onlarca denizanasının kıyıya vurduğunu gören vatandaşlar durumu Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Aydın Şubesi'ne bildirdi. Sahile gelerek inceleme yapan dernek üyeleri, Aequorea Forskalea türü olduğu düşünülen ölü denizanalarını incelenmek üzere gerekli mercilere teslim etti.
Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan EKODOSD Aydın Şubesi Başkanı Bahattin Sürücü, Aequorea Forskalea türü deniz analarının bilinen bir zehir etkisi olmadığını belirtti. Havaların ısınmasıyla birlikte sahilde bulunan vatandaşları denizanalarına yaklaşmamaları konusunda uyaran Başkan Sürücü, "Bugünlerde pandemi nedeniyle plajlarda vatandaşların yoğun olarak geldiği ve çocukların deniz kıyısında oynadıkları görülmektedir. Bu tür denizanaları görüldüğünde kesinlikle çıplak elle dokunulmamalı, çocukları ellememeleri konusunda ebeveynleri uyarmalıdır. Çünkü alerjisi olan kişilerde tenle temas olduğu takdirde yakabilir ve canını acıtabilir. 
Kıyılarda yoğun olarak görüldüğü takdirde, bilgi vermeleri halinde Kuşadası Belediyesi TİM görevlileri tarafından toplanması sağlanacaktır. Sıcaklar yavaş yavaş yükselmeye başlıyor ve deniz mevsimi de geliyor. Denizanalarının denizlerimizde yoğun bir şekilde görülmesi halinde, insanların denize girmeleri büyük sorun olacaktır" dedi.