Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan annenin ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılmasına ülkenin çeşitli kesimlerinden tepki yağdı. Konuyla ilgili bir açıklama da UCİM Aydın İl Sorumlusu Özlem Güngörenler’den geldi. 
Yazılı açıklamayla anne ve üvey babanın serbest bırakılmasına tepki gösteren Güngörenler, “İki canımızın başına gelenleri resim ve yazıyla anlatmaları somut delil olarak kabul edilmelidir. Çünkü; 6 ve 9 yaşlarındaki çocuklarımız yetişkin insanlar gibi şikayetlerini ve rahatsızlıklarını yaşadıklarının bilincinde olmadığı için dile getiremezler. Ancak ve ancak küçük yaştaki yavrularımız yaşadıkları psikolojik travmayı resim veya yazı gibi ifadelerle aktarırlar. Çocuklarımızın yaşadıkları travmayı anlattıkları resim ve yazılar dikkate alınmadan, suçluların tutuksuz yargılanması hukuka aykırıdır ve insanlık suçudur” ifadelerine yer verdi.
“ELMALI DAVASI 4. YARGI PAKETİNİN FRAGMANIDIR”
Güngörenler, açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“UCİM olarak başından beri takipçisi olduğumuz ve sonuna kadar mücadele ettiğimiz 6 ve 9 yaşında iki canımıza nitelikli cinsel istismarda bulunan ve para karşılığı sürekli çevresine pazarlayan, üzülerek söylüyorum öz annesi ve üvey babasının yargılandığı Elmalı Davası’nda tutuksuz yargılanması kabul edilemez.  Biz Aydın UCİM olarak Saadet Özkan öğretmenizin önderliğinde çocuk istismarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye’de hiçbir çocuk yalnız değildir. Duyarsız ailelerin olduğu her yerde mutlaka bir UCİM üyesi olacak ve çocuklarımıza sonuna kadar ses olacaktır. 
Elmalı davasında yaşanan bu talihsiz olay Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak işlenecektir. Elmalı Davası 4. Yargı paketinin fragmanıdır. Adalet komisyonundan onay alan 4. Yargı paketinin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesi, hem bizlerin hem de geleceğimiz olan çocuklarımız için hayati önem taşımaktadır. Çocuklarımızın çizdiği resimler somut delil olarak kabul edilmeli ve tutuklu yargılanmaları gerekmektedir. Elmalı davasının takipçisiyiz.”