Aydın'ın Germencik ilçesinde yaklaşık yarın saat süren fırtına, ağaçları devirdi. Belediye Başkanı Fuat Öndeş, "Bazı asırlık çınarların devrilmesi bizleri üzmüş ancak can kaybının yaşanmaması tesellimiz olmuştur" dedi.

Germencik’te bugün öğleden sonra başlayan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. 16.20 sularında başlayan fırtına beraberinde yağmur ve dolu getirdi. Yaklaşık yarım saat süren fırtınada, onlarca çam ağacının dalları koparken, bir çam ağacı yerinden sökülerek yola devrildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fuat Öndeş , “İlçemizde saat 16.20 sularında başlayan ve yaklaşık yarım saat süren kısa süreli fırtınanın ardından ekiplerimiz, saat 16.50’de vakit kaybetmeden gerekli çalışmaları başlatarak olası mağduriyetleri önlemek için müdahalede bulunmuşlardır. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışma ile devrilen ağaçlar ve kopan dallar başta olmak üzere enkaz kaldırma çalışmaları saat 18.17 itibariyle tamamlanmış, ilçemizde hayat normale dönmüştür.

Dereköy ve Kızılcapınar mevkisinde fırtına sebebiyle bazı asırlık çınarların devrilmesi bizleri üzmüş ancak yaşanan afette herhangi bir can kaybının yaşanmaması en büyük sevincimiz ve tesellimiz olmuştur. Büyükşehir Belediyemize ait itfaiye ekiplerine teşekkür eder, daha büyük afetlerin yaşanmamasını dilerim” ifadelerini kullandı.