Koronavirüs salgını nedeniyle düğün yapamayan çiftler, salonların açılmasıyla hazırlıklara başladı. Tarihi belli olan birçok çift, gelinlik ve damatlık alışverişi için mağazaların yolunu tuttu. Düğünlerin başlamasından bu yana yoğunluğun sürdüğünü ifade eden gelinlik mağazası işletmecisi Pembe Gizli, bu yıl çiftlerin satın almaktan çok kiralamayı tercih ettiğini söyledi. 
Gizli, “Birçok çift, nikahını yapmış ancak düğününü salgın sonrasına bırakmış ya da tamamen ertelemek zorunda kalmış. Düğünlerin yapılması kararı alınınca, tarihini netleştiren herkes alışverişe başladı. Ancak çiftler, genelde gelinlikleri kiralamayı tercih ediyor. Çoğu kişi, birkaç saat giyeceği gelinliği satın almak istemiyor” dedi.
“ŞEHİR DIŞINA GÖTÜRENLER DAHA UZUN SÜRE KİRALIYOR”
Farklı şehirde düğün yapacak olanların ise kiralama süresini uzatmayı tercih ettiğini ifade eden Gizli, “Müşterilerimiz gelinliği beğendiğinde kaç gün kullanacaklarını belirliyoruz. Farklı şehirlerde düğün yapacak olanlar veya çekimlerde kullanmak isteyenler oluyor. Buna göre süreyi belirleyip kiralıyoruz. Biz imalatçı olduğumuz için satın almak isteyenler için de fiyat artışımız fazla olmadı” diye konuştu.